Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 14

De eerste wedstrijd in de 1B Pro League is het duel tussen KVC Westerlo en Club NXT op vrijdag. Op zaterdag trekt KMSK Deinze naar het Lisp en op zondag sluiten Lommel SK en Royale Union Saint-Gilloise de 14de speeldag af.

Vrijdag 11 december

KVC Westerlo – Club NXT

De eerste wedstrijd van de 14de speeldag wordt in ’t Kuipje gespeeld. De ploegen stonden dit seizoen al eens tegenover elkaar en toen slaagden de Kemphanen er niet in om verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.

KVC Westerlo staat met 5 overwinningen op de 3de plaats. Club NXT staat als laatste in de stand. Het kon op speeldag 11 voor het eerst winnen (tegen Lierse K.)

© NVE

Zaterdag 12 december

Lierse K. – KMSK Deinze

De tweede wedstrijd van de 1B Pro League is het duel tussen Lierse K. en KMSK Deinze. De bezoekers presteren sterk sinds de promotie naar de 1B Pro League. Met de 4de plaats in de rangschikking hebben ze uitzicht op de top 3.

De ploegen stonden in oktober voor het eerst tegenover elkaar. Toen won KMSK Deinze de partij met 2-1 na doelpunten van Challouk en De Looze.

© Sebastien Smets

 Zondag 13 december

RFC Seraing – RWDM

De eerste wedstrijd op zondag wordt in het Stade du Pairay gespeeld. De 2de in de stand ontvangt voor het eerst dit seizoen RWDM.

In oktober stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Toen  trok RFC Seraing na een  doelpuntenfestival aan het langste eind.  Bernier scoorde het winnende doelpunt.

 

Lommel SK – Royale Union Saint-GIlloise

De laatste wedstrijd op zondag is het duel tussen Lommel SK en Royale Union Saint-Gilloise. Beide ploegen waren ook tijdens het seizoen 2019/20 actief in de 2de klasse.

Union staat met 9 overwinningen uit 13 wedstrijden aan de kop van het klassement. De ploegen stonden in oktober al eens tegenover elkaar. Toen won RUSG de wedstrijd overtuigend met 4-2.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels