Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 15

Op de 15de speeldag van het seizoen spelen alle spelers van de 1B Pro League met de Younited Belgium-bedrukking op de borst. Nadien worden de matchwornshirts geveild voor het goede doel. Bieden op de shirts kan tot 27 december om 21u.

Vrijdag 18 december

Club NXT- Lommel SK

De eerste wedstrijd van de 15de speeldag is het duel tussen Club NXT en Lommel SK.

Voor de derde keer dit seizoen staan beide ploegen tegenover elkaar. De voorgaande 2 wedstrijden eindigden in winst voor de Limburgers en in een gelijkspel op Daknam.

© Tomas Sisk / Photo News

Zaterdag 19 december

RWDM – Lierse K.

De tweede wedstrijd van de speeldag wordt in het Edmond Machtensstadion gespeeld. De ploegen die sinds de start van het seizoen opnieuw in actie komen in de 2de klasse, ontmoetten elkaar al 2 keer eerder.

Een keer werd de wedstrijd gewonnen door RWDM (2-0), de andere keer was Lierse K. de sterkste ploeg (4-2 op ’t Lisp).

© Photo News

Zondag 20 december

Royale Union Saint-Gilloise – KVC Westerlo

De topaffiche van het weekend staat op zondag op de planning. Voor de derde keer dit seizoen bekampen de twee titelfavorieten elkaar.

De meest recente confrontatie werd gewonnen door RUSG (1-4). De tweede confrontatie van het seizoen tussen beide ploegen eindigde op een scoreloos gelijkspel.

 

KMSK Deinze – RFC Seraing

De laatste wedstrijd van de 15de speeldag is het duel tussen KMSK Deinze en RFC Seraing. De Deinzenaars verloren niet meer sinds speeldag 10. Les Métallos verloren van hun 5 laatste wedstrijden 2 keer, waarvan 1 keer tegen hun tegenstander.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels