Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 18

De 18e speeldag wordt op vrijdag in het Joseph Mariënstadion afgetrapt. Daar neemt Royale Union Saint-Gilloise het op tegen Lierse K. Op zaterdag is er het duel tussen RFC Seraing en Lommel SK. Op zondag neemt Club NXT het op tegen KVC Westerlo. De speeldag wordt afgesloten door K.M.S.K Deinze en RWDM.

Vrijdag 5 februari

Royale Union Saint-Gilloise – Lierse K.

Royale Union Saint-Gilloise dendert door de 1B Pro League. Van de 17 wedstrijden die het speelde verloor het nog maar 2 keer. Lierse K. beleeft een minder seizoen. De Kempenzonen wonen voor het laatst op speeldag 16. .

De vorige confrontatie op het veld van Lierse K. eindigde in een 0-2 overwinning voor Union.

© PCR

Zaterdag 6 februari

RFC Seraing – Lommel SK

Op zaterdag staat het duel tussen RFC Seraing en Lommel SK op het programma. Met 9 op 9 is Lommel naar de 4e plek in het klassement opgeschoven. Les Métallos staan 3e in de stand. Het is dus een wedstrijd met de 3e plaats als inzet.

© Sebastien Smets

Zondag 7 februari

Club NXT – KVC Westerlo

De eerste wedstrijd op zondag is het duel tussen Club NXT en KVC Westerlo. De eerste onderlinge confrontatie tussen beide ploegen eindigde op een gelijkspel. De 2de keer was het KVC Westerlo die de punten na een 2-1 zege thuishield.

Westerlo staat op de 2e plek in het klassement.. Club NXT is de hekkensluiter van de 1B Pro League met 7 punten.

K.M.S.K Deinze – RWDM

De laatste wedstrijd op zondag is het duel tussen K.M.S.K Deinze en RWDM. Deinze staat 5e in de stand en telt één punt meer dan RWDM. Beide ploegen verloren hun laatste twee competitieduels en azen  op een overwinning. De laatste wedstrijd tussen RWDM en Deinze eindigde op een 1-1 gelijkspel.

© NVE

Gerelateerde artikels