Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 19

Na de afgelaste wedstrijden van afgelopen weekend rolt de bal weer in de 1B Pro League. Op zondag trappen Royale Union Saint-Gilloise en Club NXT speeldag 19 op gang in het Dudenpark. Net als in 1A, wordt er ook in 1B op maandag gevoetbald.

Zondag 14 februari

Royale Union Saint-Gilloise – Club NXT.

De eerste en enige wedstrijd op zondag wordt gespeeld door Royale Union Saint-Gilloise en Club NXT. Het is een duel tussen de eerste en de laatste in de stand.

Club NXT verloor zijn laatste 6 wedstrijden, terwijl Union met een grote voorsprong op de achtervolgers op de 1ste plaats van het klassement prijkt. De twee vorige confrontaties tussen beide teams eindigden in één gelijkspel en een overwinning van Union.

Lierse K. – K.M.S.K Deinze

Lierse K. ontvangt op zaterdag K.M.S.K Deinze. Beide ploegen konden hun laatste twee duels niet winnen en zijn dus op zoek naar een opsteker.

In de vorige twee confrontaties dit seizoen was Deinze telkens te sterk voor Lierse K. de laatste wedstrijd was een spektakelstuk. Daar trok de Deinzenaars in een  wedstrijd met veel doelpunten aan het langste eind. Het werd toen 3-4.

© PCR

Maandag 15 februari

KVC Westerlo – Lommel SK

Maandag sluiten KVC Westerlo en Lommel SK de 19e speeldag af. De thuisploeg won zijn twee wedstrijden van de nieuwe jaargang. Bezoekers Lommel SK staan op een 4e plek met 3 punten achterstand op de Kemphanen. Bij winst komen de Lommelaars dus naast Westerlo in de rangschikking.

De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. In het tweede treffen was KVC Westerlo met een 2-1 overwinning de sterkste ploeg.

© NVE

Gerelateerde artikels