Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 2

© Mathieu GOLINVAUX

Vorig weekend ging de 1B Pro League van start. In het openingsweekend werden meteen heel wat doelpunten gemaakt: 12 stuks. Morgen opent RFC Seraing de tweede speeldag thuis tegen K.M.S.K Deinze. Maandagavond sluiten Club NXT en Lommel SK de speeldag af.

Vrijdag 28 augustus

RFC Seraing – K.M.S.K Deinze (20:00)

RFC Seraing won vorig weekend overtuigend op het veld van Lommel SK. Mikautadze maakte maar liefst 4 doelpunten en bezorgde daarmee zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen. Promovendus K.M.S.K Deinze verloor op eigen veld tegen Royale Union SG.

RFC Seraing was in zijn eerste match bijzonder efficiënt. Uit 11 schoten op doel scoorde het 5 keer. Doelman Dietsch moest zich drie keer gewonnen geven. K.M.S.K Deinze kon uit 5 doelpogingen geen enkele keer scoren.

Zaterdag 29 augustus

Lierse K . – RWDM (20:45)

Lierse K. raakte op de eerste speeldag in de 1B Pro League niet verder dan een gelijkspel op het veld van KVC Westerlo. RWDM daarentegen won met 2-0 in het Edmond Machtensstadion tegen de youngsters van Club NXT.

Lierse K. kon tegen de Kemphanen 10 keer op doel trappen, maar slaagde er niet om de doelkansen in doelpunten om te zetten. Hun percentage succesvolle passen bedroeg 61%, daarmee doen ze het minder goed dan hun opponent deze 2de speeldag (RWDM behaalde 76%).

© Mathieu GOLINVAUX

Zondag 30 augustus

Royale Union Saint-Gilloise – KVC Westerlo (18:00)

Royale Union SG won vorig weekend de openingswedstrijd op het veld van K.M.S.K Deinze. Nielsen scoorde vanuit een vrije trap en ook Fixelles stond aan het kanon. KVC Westerlo raakte niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Lierse K.

RUSG en KVC Westerlo speelden vorig jaar 4 keer tegen elkaar. Toen won Union 3 keer van de Kemphanen.

Club NXT – Lommel SK (20:00)

Maandag sluiten Club NXT en Lommel SK de 2de speeldag van de 1B Pro League af.

De jongens van Club NXT konden op hun eerste speeldag in de 1B Pro League geen punten pakken. Ze verloren in het Edmond Machtensstadion met 0-2 van RWDM. Ook Lommel SK kon thuis niet winnen tegen RFC Seraing. Zij gingen met 3-5 de boot in tegen de Luikenaars.  

Lommel SK kon 10 keer op doel trappen, uit deze schoten wisten ze 3 keer te scoren. Club NXT kreeg 6 doelkansen, maar kon ze niet afwerken.

Gerelateerde artikels