Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 20

Vrijdag ontvangt RFC Seraing Royale Union Saint-Gilloise voor de aftrap van de 20ste speeldag van de 1B Pro League. Op zaterdag neemt RWDM het op tegen KVC Westerlo en zondag ontvangt KMSK Deinze Club NXT. De 20ste speeldag wordt zondagavond afgesloten door Lommel SK en Lierse K.

Vrijdag 19 februari

RFC Seraing – Royale Union Saint-Gilloise

De enige wedstrijd die op vrijdag wordt gespeeld is het duel tussen  RFC Seraing en Royale Union Saint-Gilloise. RFC Seraing kwam de laatste 2 speeldag van de 1B Pro League niet in actie.. De laatste wedstrijd was op 31 januari, tegen Club NXT. Les Métallos wonnen de wedstrijd mey 2-1.

In de topschutterstand staat Union nu ook op de eerste plaats. Dante Vanzeir scoorde op speeldag 19 zijn 16de en 17de doelpunt van het seizoen en springt zo in het topschuttersklassement over Georges Mikautadze van RFC Seraing. 

© Sebastien Smets

Zarterdag 20 februari

RWDM – KVC Westerlo

Op zaterdag nemen RWDM en KVC Westerlo het tegen elkaar op. De thuisploeg won van zijn laatste 5 wedstrijden in de 1B Pro League maar 2 keer terwijl KVC Westerlo maar 1 keer niet kon winnen.

KVC Westerlo staat op de 3de plaats in het klassement en heeft 11 punten voorsprong op de tegenstander van zaterdag. RWDM kon van de laatste 2 onderlinge confrontaties met de Kemphanen 1 keer winnen en staat op de 6e plaats in de rangschikking.

© Photo News

Zondag 21 februari

K.M.S.K Deinze – Club NXT

De eerste wedstrijd op zondag is het duel tussen KMSK Deinze en Club NXT. Met 2 nederlagen en 2 gelijke spelen uit de laatste 4 wedstrijden, bezet K.M.S.K Deinze de 5de plaats van het klassement.

Met 4 opeenvolgende nederlagen en 7 punten staat Club NXT op de laatste plaats in de rangschikking van de 1B Pro League. Het kon sinds de start van het seizoen nog maar 1 keer winnen (tegen Lierse K.).

KMSK Deinze en Club NXT stonden dit seizoen al 2 keer tegenover elkaar. In de meest recente ontmoeting waren de Deinzenaars de meerdere en wonnen met het kleinste verschil thuis tegen Club NXT (1-0). In de eerste confrontatie van het seizoen (oktober 2020) eindigde de partij op een gelijkspel.

 

Lommek SK – Lierse K

Zondagavond sluiten Lommel SK en Lierse K. de 20ste speeldag in de 1B Pro League af. Lommel SK, de vierde in het klassement, verloor van zijn 5 laatste wedstrijden maar 1 keer. Lierse K, de 7de in de stand, kon van de laatste 5 wedstrijden maar 1 keer winnen.

Lommel SK en Lierse K. stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar in de 1B Pro League. Toen was Lommel telkens de meerdere wist het niet alleen 3 keer te scoren, maar pakte het ook de drie punten.

© Photo News

Gerelateerde artikels