Voorbeschouwing 1B Pro League : speeldag 21

De youngsters van Club NXT en RWDM trappen de 21ste speeldag af. Op zaterdag ontvangt de leider van de 1B Pro League, Royale Union Sant-Gilloise, Lommel SK. Zondag sluiten KVC Westerlo en KMSK Deinze de speeldag af.

Vrijdag 26 februari

 Club NXT – RWDM

De eerste wedstrijd van de 21ste speeldag is het duel tussen Club NXT en RWDM. De spelers van Thierry Berghmans trekken naar Daknam.

Club NXT staat onderaan de ranglijst en met 0 op 12 uit de vorige 4 wedstrijden zitten de mannen De Mil in een lastig parket.  Zij hebben slechts één keer kunnen winnen en 4 keer gelijk gespeeld van de afgelopen 20 wedstrijden.  

RWDM heeft 25 punten. Dat is in totaal 18 punten meer dan de tegenstander van het weekend. Na de overwinning tegen KVC Westerlo (2-1) van vorig weekend, heeft RWDM meer vertrouwen getankt.   

De spelers van RWDM hebben sinds het begin van het seizoen slechts 8 wedstrijden gewonnen, waaronder 2 tegen Club NXT.

© Mathieu GOLINVAUX

Zaterdag 27 februari

 Royale Union Saint-Gilloise – Lommel SK

Na hun zege tegen RFC Seraing op speeldag 20 staan de Unionisten in de stand 18 punten voor op d achtervolgers. Royale Union Saint-Gilloise kan mits winst een stap dichter bij de promotie naar de Jupiler Pro League komen. 

Lommel SK won de wedstrijd van vorige week tegen Lierse K. (2-1). De club staat op de derde plaats van het klassement en heeft één punt minder dan RFC Seraing dat op de tweede plaats staat. Met 7 punten op 12 uit de laatste 4 wedstrijden, slaagde Lommel erin een goed resultaat neer te zetten. 

© PCR

Zondag 28 februari

 Lierse K. – RFC Seraing

Lierse K. kende sinds het begin van het seizoen een moeilijke periode. Ze verloren 14 wedstrijden, waaronder het duel tegen Lommel SK afgelopen weekend (2-1).

Nog niets is beslist, Lierse kan nog altijd proberen om een overwinning te behalen tegen RFC Seraing, zoals in hun laatste wedstrijd op 7 november. De Lierse won de wedstrijd (3-1) tegen RFC Seraing.

Ondanks zijn 2de plaats in het klassement leed RFC Seraing op speeldag 20 zijn 1ste nederlaag na twee opeenvolgende zeges. Het verloor op eigen veld van de leider (0-2).

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, eindigde in winst voor Lierse K. Toen wonnen de mannen van Van Imschoot met 1-3 uit bij Les Métallos.

 

KVC Westerlo – KMSK Deinze

De laatste wedstrijd van de speeldag vindt plaats in Westerlo, dat KMSK Deinze ontvangt.

KVC Westerlo, dat goed op dreef was, verloor op speeldag 20 met 2-1 van RWDM en zakte daardoor een plaatsje in het klassement. Het staat nu als 4de gepositioneerd.

KMSK Deinze pakte 4 op 6 in de laatste twee wedstrijden: een gelijkspel tegen Lierse K. en een verpletterende overwinning tegen Club NXT. De Deinzenaars bezetten de 5e plaats en hebben een achterstand van 3 punten op KVC Westerlo.

De Kemphanenn en KMSK Deinze ontmoetten elkaar dit seizoen al twee keer. De wedstrijden eindigden in gelijkspel (3-3) en een overwinning voor KVC Westerlo (3-0).

© PDV

Gerelateerde artikels