Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 22

Vrijdagavond trappen Lierse K. en Royale Union Saint-Gilloise speeldag 22 van de 1B Pro League op gang. De dag nadien nemen RWDM en K.M.S.K Deinze het tegen elkaar op. Zondagmiddag is er nog het duel RFC Seraing – KVC Westerlo en Lommel SK en Club NXT sluiten de speeldag ’s avonds af.

Vrijdag 5 maart

Lierse K. – Royale Union Saint-Gilloise

Op vrijdag neemt Lierse K. het op tegen Royale Union Saint-Gilloise. Lierse staat op dit moment voorlaatste in de 1B Pro League, terwijl Union de autoritaire leider is. De bezoekers zijn bezig aan een indrukwekkend seizoen. Ze wonnen maar liefst 17 van de 21 gespeelde wedstrijden.

In de vorige ontmoetingen dit seizoen was Union 3 maal de sterkste. De meeste recente confrontatie, een maand geleden, eindigde op 2-1 in het Joseph Mariën stadion.

© PDV

Zaterdag 6 maart

RWDM – K.M.S.K Deinze

Op zaterdag is er één wedstrijd: RWDM – K.M.S.K Deinze. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks in het klassement. RWDM staat op een 5 e plek met 28 punten, Deinze telt slechts één punt minder.

De thuisploeg verloor vorig weekend tegen RFC Seraing, maar wist de twee competitieduels daarvoor wel te winnen. Met een 4 op 9 doet Deinze het iets minder goed, waardoor het in het klassement werd voorbijgestoken door RWDM.

De twee ploegen troffen elkaar dit seizoen al 2 keer. Deinze kon één keer triomferen en de laatste confrontatie eindigde in een gelijkspel.

© Photo News

Zondag 7 maart

RFC Seraing – KVC Westerlo

De eerste wedstrijd op zondag is er één tussen RFC Seraing en KVC Westerlo. Het is de topper tussen de 2 e en 3 e uit het klassement. De kloof tussen beide ploegen bedraagt maar 3 punten. Bij een overwinning van KVC Westerlo komen beide ploegen op gelijke hoogte.

In de vorige confrontaties dit seizoen trok Westerlo meestal aan het langste eind. De Kemphanen wonnen 2 keer en één keer werden de punten gedeeld.

 

Lommel SK – Club NXT

Zondagavond sluiten Lommel SK en Club NXT de speeldag af. Lommel SK verloor vorige speeldag van leider Union, maar zette daarvoor wel enkele mooie resultaten neer. Club NXT zakt als hekkensluiter af naar Lommel, maar behaalde vorige speeldag nog een punt tegen KVC Westerlo.

Lommel kon dit seizoen 2 keer winnen van Club NXT, één keer werden de punten gedeeld.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels