Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 23

Gaat de 23ste speeldag van de 1B Pro League de geschiedenisboeken in als de wedstrijd waarin Royale Union Saint-Gilloise kampioen speelde na winst in de Zwanzederby? Of is het RWDM die de punten mee naar huis pakt? Dé wedstrijd van de 1B Pro League wordt gespeeld op zaterdag 13 maart om 20u45. Niet alleen een spannende wedstrijd staat op het programma, ook alle ploegen zullen opnieuw spelen met regenboogkapiteinsband en de cornervlaggen in regenboogmotief, als statement tegen homofobie en voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Vrijdag 12 maart

KMSK Deinze – Lierse K.

De eerste wedstrijd van de 23ste speeldag is het duel tussen KMSK Deinze en Lierse K. Beide ploegen staan onderaan het klassement, maar de Deinzenaars tellen wel 14 punten meer dan Lierse.

Van de laatste 5 wedstrijden slaagde KMSK Deinze er maar 1 keer in om te winnen. Lierse geen enkele keer. Wat betreft de onderlinge confrontaties tussen beide ploegen, was KMSK Deinze twee keer de meerdere van Lierse.  De meest recente wedstrijd tussen KMSK Deinzen en Lierse K. eindigde op een 1-1 gelijkspel op ’t Lisp.

© Photo News

Zaterdag 13 maart

Royale Union Saint-Gilloise - RWDM

De belangrijkste wedstrijd van het jaar in de 1B Pro League is de Zwanzederby tussen Royale Union Saint-Gilloise en RWDM. Bij winst kunnen de Unionisten voor het eerst in 48 jaar terug stijgen naar de hoogste klasse.

Royale Union is aan een sterke reeks bezig en verloor al niet meer sinds speeldag 12. Het leed dit seizoen nog maar 2 nederlagen (eentje tegen RWDM en eentje tegen RFC Seraing). Bij winst in het Joseph Mariënstadion promoveert RUSG naar de Jupiler Pro League.

RWDM verloor al 10 keer, maar staat op de 5de plaats en hoeft zich geen zorgen te maken over de degradatiestrijd.

© PCR

Zondag 14 maart

Lommel SK – KVC Westerlo

Het eerste duel op zondag is de Limburgse derby. Lommel SK krijgt voor de 23ste speeldag KVC Westerlo op bezoek. De inzet van de wedstrijd is de 3de positie. Indien de thuisploeg wint springt het 1 plaatsje omhoog in de stand, maar als de bezoekers de punten pakken bouwen zij hun voorsprong op eerste achtervolger Lommel SK verder uit.

De ploegen ontmoetten elkaar al 3 keer dit seizoen. 2 duels eindigden op een gelijkspel en een ervan werd gewonnen door KVC Westerlo (2-1).

Club NXT – RFC Seraing

De laatste wedstrijd van de 23ste speeldag wordt op Daknam gespeeld. Dan neemt Club NXT het op tegen de 2de in de stand, RFC Seraing.

De youngsters staan onderaan het klassement en konden sinds de start van het seizoen nog maar 1 keer winnen. Les Métallos kennen een beter seizoen en wonnen al 12 keer.

De ploegen keken elkaar dit seizoen al 3 keer in de ogen. De eerste confrontatie dateert van oktober 2020 en resulteerde in een overwinning voor RFC Seraing. Les Métallos wonnen toen met maar liefst 6-1 van Club NXT.

© Photo News

Gerelateerde artikels