Voorbeschouwing 1B Pro League : speeldag 25

Op vrijdagavond trappen RWDM en Club NXT de 25ste speeldag van de 1B Pro League af. Zaterdag ontmoet de kersverse kampioen de 2de in de stand. Kan RFC Seraing een einde maken aan de indrukwekkende zegereeks van de Unionisten?

Vrijdag 2 april

20u00 • RWDM – Club NXT

Op vrijdagavond ontvangt RWDM Club NXT in het Edmond Machtens stadion.

De thuisploeg kon net zoals de bezoekers van de afgelopen 5 wedstrijden geen enkele keer winnen. RWDM staat momenteel op de 6de plaats met 30 punten. De youngsters van Club Brugge zijn na hun eerste en enige overwinning tegen Lierse K. op zoek naar de volgende driepunter.

In de laatste 3 onderlinge ontmoetingen, won RWDM elke keer.

© Mathieu GOLINVAUX

Zaterdag 3 april

20u45 • Royale Union Saint-Gilloise – RFC Seraing

De enige wedstrijd op zaterdag is het duel tussen de kampioen van de 1B Pro League en de 2de in de stand, RFC Seraing.

Beide ploegen hebben een goeie vorm te pakken. RUSG won hun 5 laatste duels, Seraing won 4 keer en speelde 1 keer gelijk.

Zaterdag staan de Unionisten voor de derde keer tegenover les Métallos. Toen slaagde RFC Seraing er in om 1 keer te winnen tegen de mannen van Mazzu en smeerde hen zo hun 2de nederlaag van het seizoen aan. Sindsdien verloor RUSG niet meer.

© PCR

Zondag 4 april

20u00 • Lierse K – KVC Westerlo

De wedstrijd op zondag is het duel tussen Lierse K. en KVC Westerlo. De thuisploeg staat op de voorlaatste plaats en pakte de afgelopen wedstrijden 0 op12.

KVC Westerlo maakt net zoals de thuisploeg ook een moeilijke periode door en heeft Lommel SK in de stand over hen zien springen. KVC Westerlo staat nu op de 4e plaats.

De clubs stonden dit seizoen al drie keer tegenover elkaar. Een keer eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel, de 2 andere werden gewonnen door de Kemphanen.  

© Photo News

Maandag 5 april

 20u00 • K.M.S.K Deinze – Lommel SK

K.M.S.K Deinze sluit maandagavond de 25ste speeldag af tegen Lommel SK.

Deinze heeft al 3 wedstrijden niet verloren en staat op de 5e plaats met een 8 op 12.

Lommel staat op de 3e plaats en won zijn 3 vorige wedstrijden.

De ploegen keken elkaar dit seizoen al drie keer in de ogen. De meest recente confrontatie eindigde in een overwinning voor de ploeg uit Limburg. Toen won Lommel thuis met 4-2.

© Photo News

Gerelateerde artikels