Voorbeschouwing 1B Pro League : speeldag 26

Op vrijdagavond trappen KVC Westerlo en RWDM de 26ste speeldag van de 1B Pro League af. Zaterdag ontvangt RFC Seraing K.M.S.K Deinze en op zondag worden er 2 wedstrijden gespeeld. Lommel SK en Royale Union Saint-Gilloise sluiten de speeldag af.

Vrijdag 9 april

KVC Westerlo – RWDM : 20u00

De eerste wedstrijd van de 26ste speeldag in de 1B Pro League is het duel tussen KVC Westerlo en RWDM.

Beide ploegen konden van de afgelopen 5 wedstrijden geen enkele keer winnen en blijven zo elk steken op 9 overwinningen.

KVC Westerlo en RWDM stonden dit seizoen al 3 keer tegenover elkaar. 2 wedstrijden werden gewonnen door RWDM (telkens thuis) en 1 keer konden de Kemphanen de 3 punten pakken.

© NVE

Zaterdag 10 april

RFC Seraing – K.M.S.K Deinze: 20u45

De enige wedstrijd op zaterdag is RFC Seraing vs K.M.S.K Deinze.

RFC Seraing staat op de 2de positie. Bij winst tegen KMSK Deinze verzekeren ze hun barragewedstrijd tegen de 17de uit de Jupiler Pro League en kunnen ze zo mogelijk promoveren naar 1A.

De ploegen keken elkaar dit seizoen al 3 keer in de ogen. De meest recente confrontatie eindigde op een scoreloos gelijkspel terwijl de 2 voorgaande wedstrijden telkens gewonnen werden door de thuisploeg.

© Sebastien Smets

Zondag 11 april

Club NXT – Lierse K.: 16u00

De eerste wedstrijd op zondag is het duel tussen 2 ploegen onderaan het klassement. Club NXT kon het afgelopen seizoen nog maar een keer winnen (tegen Lierse K.) en ook Lierse K. kon nog niet vaak de 3 punten pakken.

Lierse K. won 2 van de 3 wedstrijden tegen Club NXT.

 

Lommel SK – Royale Union Saint-Gilloise : 20u00

De speeldag wordt afgesloten door Lommel SK en Royale Union Saint-Gilloise.

Lommel SK staat op de 3de plaats van het klassement en moet winnen wil het nog dichter bij de 2de plaats komen en zo aanspraak maken op de barragewedstrijd tegen de 17de uit de Jupiler Pro League.

RUSG kon het afgelopen seizoen al 20 keer winnen en zet zo een sterke reeks neer. Lommel SK is ook in goede doen. Het won van de afgelopen 5 wedstrijden 3 keer.

© Tomas Sisk / Photo News

Gerelateerde artikels