Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 28

Zaterdagavond begint de laatste speeldag van de 1B Pro League. Lommel SK neemt het dan op tegen RFC Seraing en KVC Westerlo ontvangt Club NXT. Op zondag treft kampioen Royale Union Saint-Gilloise K.M.S.K Deinze en krijgt Lierse K. RWDM over de vloer.

Zaterdag 24 april

Lommel SK – RFC Seraing: 20:00

Op zaterdagavond trekt RFC Seraing naar Lommel SK. De bezoekers zijn al zeker van de 2e plek en spelen binnenkort de barragewedstrijden tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd op Lommel is dus de generale repetitie voor de wedstrijden om de promotie.

Thuisploeg Lommel SK staat zelf 3e in de stand en is dus niet de gemakkelijkste verplaatsing in de 1B Pro League. In de 2 confrontaties tussen beide clubs eerder dit seizoen, was RFC Seraing wel altijd de sterkste.

KVC Westerlo  – Club NXT: 20:00

De andere wedstrijd op zaterdag is KVC Westerlo  – Club NXT. De thuisploeg kon na een mindere periode vorige speeldag winnen van K.M.S.K Deinze. Ook Club NXT kon onlangs nog eens 3 punten pakken. Twee speeldagen terug wonnen de youngsters met 2-0 van Lierse K.

In de vorige edities van dit seizoen speelden KVC Westerlo en Club NXT 2 keer gelijk en kon Westerlo 1 keer winnen.

© Sebastien Smets

Zondag 25 april

Royale Union Saint-Gilloise  – K.M.S.K Deinze

Zondag ontvangt kampioen Royale Union Saint-Gilloise K.M.S.K Deinze. De thuisploeg is al even kampioen en voor de bezoekers uit Deinze staat de 5e plaats ook vast. Ondanks dat de ploeg al kampioen werd, zet Union zijn zegereeks verder. Deinze zit dan weer in een mindere periode met een 0 op 6 na nederlagen tegen KVC Westerlo en RFC Seraing.

De vorige 3 keer dat beide clubs het tegen elkaar opnamen was Union telkens de sterkste.

Lierse K. – RWDM

De tweede wedstrijd op zondag is een duel tussen Lierse K. en RWDM. RWDM staat één plekje hoger dan Lierse in de stand, maar telt dubbel zo veel punten. Beide clubs kunnen ook niet meer zakken of opschuiven in de stand, hun eindpositie staat nu al vast.

In de vorige 3 confrontaties tussen Lierse K. en RWDM kon Lierse 1 keer winnen, de andere 2 keer pakte RWDM steeds de 3 punten.

© PCR

Gerelateerde artikels