Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 3

De 1B Pro League lag een week stil door de interlandbreak. Onder andere Svedkauskas (Lommel SK) en Teuma (Royale Union SG) waren actief in de Nations League. De 3de speeldag wordt op gang getrapt door Lommel SK en Lierse K. De Limburgers ontvangen Lierse K. thuis en gaan op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Zondag sluiten RFC Seraing en KVC Westerlo de speeldag af.

Vrijdag 11 september

Lommel SK – Lierse K (20:00)

Sinds de start van het nieuwe seizoen, slaagde Lommel SK er nog niet om de drie punten te pakken. Ook al kon de club uit Limburg in de eerste 2 wedstrijden 5 keer scoren, een overwinning zat er niet in.  Lierse K. kon voor het eerst winnen op speeldag 2. Ze versloegen RWDM op het Lisp met 4-2.

Opvallend: de 5 doelpunten van Lommel SK, werden telkens door een andere speler gemaakt

© Sebastien Smets

Zaterdag 12 september

KMSK Deinze – RWDM (20:45)

KMSK Deinze kon dit seizoen nog niet winnen. Op de eerste speeldag verloor het in eigen huis van Royale Union SG, op speeldag 2 liet het punten liggen op het veld van RFC Seraing. RWDM kende een iets betere start van het nieuwe seizoen. Op de eerste speeldag won het van de youngsters van Club Brugge, maar op speeldag 2 moesten ze de duimen leggen tegen Lierse K.  

KMSK Deinze kon al 12 keer op doel trappen, maar het kon hieruit maar 2 keer een bal tegen de touwen duwen. RWDM is efficiënter en scoorde uit 10 schoten op doel 4 keer. Yagan scoorde 3 van de 4 Brusselse doelpunten.

© Sebastien Smets

Zondag 13 september

Club NXT – Royale Union Saint-Gilloise (16:00)

Op de eerste speeldag, won RUSG op het veld van KSMK Deinze. Op speeldag 2 stond de topper tussen Union SG en KVC Westerlo op het programma, die doelpuntloos eindigde. Club NXT pakte vorig weekend zijn eerste punt thuis tegen Lommel SK.

Beide ploegen creëerden even veel doelgevaar. Uit 14 trappen op doel, konden zowel de mannen val Club NXT als de mannen van Royale Union SG elk 2 keer scoren. Samen met KVC Westerlo, is RUSG de enige ploeg die nog geen enkel tegendoelpunt incasseerde.

RFC Seraing – KVC Westerlo (20:00)

De 3de speeldag in de 1B Pro League wordt afgesloten door RFC Seraing en KVC Westerlo. RFC Seraing behaalde als enige ploeg 6 op 6 en staat zo op de 1ste plaats van het klassement. KVC Westerlo geraakte in de 1ste 2 speeldagen niet verder dan een gelijkspel.

KVC Westerlo wist sinds de start van het nieuwe seizoen nog geen enkele keer te scoren. Uit 12 schoten op doel, lukte het voor de Kemphanen niet om er eentje tegen de touwen te trappen. RFC Seraing heeft met goalgetter Mikautadze geen tekort aan doelpunten. Van de 8 doelpunten, kan hij er 5 achter zijn naam zetten.

Gerelateerde artikels