Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 3

Speeldag 3 van de 1B Pro League wordt dit weekend afgetrapt in het Edmond Machtens-Stadion. Daar neemt RWDM het vrijdagavond op tegen Royal Excelsior Virton. Op zaterdag staan KVC Westerlo en Lierse K. tegenover elkaar. Op zondag ontvangt Royal Excel Mouscron Waasland-Beveren en wordt de speeldag afgesloten door Lommel SK en KMSK Deinze.

Vrijdag 27 augustus 2021

RWDM - Royal Excelsior Virton

RWDM opent de 3de speeldag in eigen huis tegen Royal Excelsior Virton. RWDM verraste op de eerste speeldag Royal Excel Mouscron en speelde vorig weekend gelijk tegen Westerlo. Met een 4 op 6 staan de Brusselaars op een derde plek in het klassement. Virton beleeft een mindere start. Vrijdagavond gaat het op zoek naar de eerste punten van het nieuwe seizoen.

© Photo News

Zaterdag 28 augustus 2021

KVC Westerlo – Lierse K.

Op zaterdag ontvangt KVC Westerlo Lierse K. Beide clubs pakten in de eerste twee wedstrijden van het seizoen 4 op 6 en staan allebei bovenaan de rangschikking. Wie zaterdag aan het langste eind trekt doet een gooi naar de leidersplaats. In de onderlinge confrontaties vorig seizoen was Westerlo tweemaal de sterkste en twee keer deelden beide ploegen de punten.

© NVE

Zondag 29 augustus 2021

Royal Excel Mouscron – Waasland-Beveren

De eerste wedstrijd op zondag in de 1B Pro League is het duel tussen Royal Excel Mouscron en Waasland-Beveren. Vorig jaar stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in de Jupiler Pro League, nu maken ze zich op voor de derde speeldag in 1B. Mouscron kende tot nu een mindere start met een 0 op 6. Waasland-Beveren won op de openingsspeeldag van Lommel, maar verloor afgelopen weekend van Deinze. Beide clubs zijn dus op zoek naar de drie punten.  

Lommel SK – KMSK Deinze

Zondagavond sluiten Lommel SK en KMSK Deinze de derde speeldag van de 1B Pro League af. Thuisploeg Lommel kon afgelopen speeldag winnen op Royal Excel Mouscron en Deinze staat met een 4 op 6 op een eerste plek in 1B. Om die eerste plaats vast te houden trekt het naar Lommel om te winnen. De thuisploeg kan mits een overwinning naar de top van het klassement springen.

© Photo News

Gerelateerde artikels