Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 4

Ook in de 1B Pro League werden sinds speeldag 3 terug supporters toegelaten. RWDM opent vrijdag thuis tegen Lommel SK de 4de speeldag. Zondag sluit KMSK Deinze op het veld van KVC Westerlo de speeldag af.

© Mathieu GOLINVAUX

Vrijdag 18 september

RWDM – Lommel SK (20:00)

RWDM won op de openingsspeeldag tegen Club NXT, maar op speeldag 2 en 3 lukte het hen niet om punten te pakken. Tegenstander en ploeg van Liam Manning kon net zoals RWDM nog maar 1 keer winnen.

Lommel SK vond de voorbije wedstrijden vlot de weg naar doel, maar het slikte ook veel tegendoelpunten. Met een doelpuntensaldo van -1 trekt het vrijdag naar het Edmond Machtens-Stadion. RWDM kwam op de eerste twee speeldagen telkens twee keer tot scoren, maar kon de netten in de vorige wedstrijd niet laten trillen.

© Foto: DH

Zaterdag 19 september

Royale Union Saint-Gilloise – RFC Seraing (20 :45)

Een duel tussen de nummer 2 en de nummer 1, dat staat zaterdag op het programma. Royale Union SG krijgt leider RFC Seraing op bezoek in het Stade Joseph Mariën. Union won op de openingsspeeldag van promovendus KMSK Deinze, maar geraakte in de daaropvolgende wedstrijden niet verder dan een gelijkspel. RFC Seraing won de eerste 2 wedstrijden, maar was op speeldag 3 niet opgewassen tegen KVC Westerlo. Beide ploegen konden uit de afgelopen 3 speeldagen elk nog maar 1 keer de volle buit pakken.  

De ploeg van Emilio Ferrara vond in de 1ste 2 wedstrijden maar liefst 8 keer de weg naar doel. Pro Scorer Mikautadze nam 5 van de 8 doelpunten voor zijn rekening. RUSG heeft meer moeite om de weg naar doel te vinden. Het scoorde 3 keer op evenveel speeldagen.

© Sebastien Smets

Zondag 20 september

Lierse K. – Club NXT (16 :00)

Lierse K. staat met 1 overwinning op de 4de plaats in het klassement. Zondag krijgen zij Club NXT op bezoek. Voor de youngsters van Rik De Mil is het nog steeds wachten op de eerste overwinning van het seizoen.

Club NXT creëert heel wat kansen, maar hebben voor doel te kampen met een gebrek aan efficiëntie. Uit 30 schoten op doel, trapten ze er maar 3 tegen de touwen. Voor tegenstander Lierse K. gaat het iets vlotter om te scoren. Zij hadden aan 22 kansen genoeg om 6 keer te scoren

Opvallend: op speeldag 3, scoorde Thibo Baeten na amper 7 seconden scoorde tegen Lommel SK

KVC Westerlo – KMSK Deinze (20 :00)

KVC Westerlo hield op de 1ste  2 speeldagen de 0, maar slaagde er zelf niet in om te scoren. De Kemphanen konden vorige week hun 1ste wedstrijd op het veld van RFC Seraing winnen met 0-2. Ook KMSK Deinze kon pas op de vorige speeldag voor het eerst winnen. Zij wonnen met het kleinste verschil tegen RWDM.

KMSK Deinze zorgt voor het minste doelgevaar, maar is efficiënt in het afwerken van kansen. Uit 13 pogingen op doel, scoorde het 3 keer. De thuisploeg had 20 doelpogingen nodig om 2 keer te kunnen scoren.

Opvallend: Berke Özer kreeg nog geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Zo zit hij aan 3 clean sheets in 3 wedstrijden voor KVC Westerlo.

Gerelateerde artikels