Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 5

De 5de speeldag in de 1B Pro League wordt zaterdag op gang getrapt door RWDM en Royale Union Saint-Gilloise. De leider gaat in het Edmond Machtens-stadion op zoek naar de 3de overwinning van het seizoen. Zondag sluiten Lierse K. en RFC Seraing op het Lisp de 5de speeldag af.

De wedstrijd van vrijdag (Club NXT – KVC Westerlo) wordt niet gespeeld. De nieuwe datum, wordt op vrijdag 2 oktober gecommuniceerd.

Zaterdag 26 september

RWDM – Royale Union Saint-Gilloise

Met 8 op 12 trekt de huidige leider Royale Union zaterdag naar het Edmond Machtens-stadion. RUSG dat pas vorig weekend voor de 2de keer kon winnen, hoopt zaterdag haar leiderspositie te kunnen versterken. Voor de thuisploeg lukte het na een overwinning op de 1ste speeldag niet meer om nog eens de driepunter te pakken.  

Uit 25 pogingen op doel, kon de thuisploeg maar 4 keer scoren. De Mannen van Stilmant konden door een gebrek aan efficiëntie de netten niet meer laten trillen sinds de 2de speeldag. RUSG creëerde even vaak doelgevaar, maar scoorde 2 doelpunten meer.

 

Zondag 27 september

Lommel SK – KMSK Deinze

Lommel SK kende een zwakke start van het nieuwe seizoen. Het duurde tot speeldag 3 eer ze een 1ste keer konden winnen. Ook voor KMSK Deinze begon het seizoen in de 1B Pro League in mineur. De Deinzenaars wonnen op de 3de speeldag thuis tegen RWDM, maar wachten sindsdien op de 2de winst van het seizoen.

Aan efficiëntie geen gebrek in het Soevereinstadion. Uit 37 doelpogingen scoorden de mannen van Manning 9 keer. Ook KMSK Deinze weet ze er vlot in te leggen. Maar voor hun is het creëren van kansen een moeilijkere opgave. Uit amper 13 schoten op doel wisten zij 3 keer een bal tegen de touwen te trappen.

Lierse K. - RFC Seraing

Zondag sluiten Lierse K. en RFC Seraing de 5de speeldag af. Na de overwinning van vorig weekend tegen Club NXT, begint Lierse K. met 7 op 12 aan speeldag 5. Voor RFC Seraing ging het seizoen goed van start met 2 overwinningen uit de 1ste 2 speeldagen, maar sindsdien is het wachten op de 3de zege.

De ploeg van Ferrera is de ploeg met het meeste doelpunten, maar zij krijgen ook het vaakst een tegendoelpunt te verwerken. RFC Seraing kon al 10 keer scoren, waarvan 6 doelpunten op naam van Georges Mikautadze, maar slikte ook 10 tegendoelpunten. Mikautadze moeten ze bij Lierse K. dus in de gaten houden. Ook de thuisploeg vindt vlot de weg naar doel. Uit 27 doelpogingen, wisten ze er 8 te verzilveren.

Gerelateerde artikels