Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 7

Na de interlandbreak kan er op vrijdag opnieuw gevoetbald worden in de 1B Pro League. De 7de speeldag wordt op gang getrapt door Club NXT en KMSK Deinze. Zaterdag komt KVC Westerlo voor het eerst sinds speeldag 3 opnieuw in actie. De speeldag wordt zondag afgesloten op het Lisp.

Vrijdag 16 oktober

Club NXT – KMSK Deinze

De 7de speeldag wordt geopend op Daknam met een duel tussen Club NXT en KMSK Deinze. De mannen van De Mil konden sinds de start van het seizoen nog niet winnen, maar tankten tijdens de interlandbreak vertrouwen uit de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk. Tegenstander KMSK Deinze is met 3 overwinningen op rij aan een goede reeks bezig.

In de lucht is de uitploeg de meerdere van Club NXT. KMSK Deinze kon in de voorgaande wedstrijden al 75 keer een luchtduel winnen tegen 44 gewonnen luchtduels van Club NXT.

© Tomas Sisk / Photo News

Zaterdag 17 oktober

Lommel SK – KVC Westerlo

Voor het eerst sinds speeldag 3 komt KVC Westerlo terug in actie. Met minder wedstrijden in de benen trekken de Kemphanen zaterdag naar Lommel. Lommel SK kon sinds speeldag 4 niet meer winnen maar hoopt met meer matchritme de sterkere te zijn van KVC Westerlo.

KVC Westerlo liet in de 4 voorgaande onderlinge confrontaties geen enkele keer punten liggen tegen Lommel SK.

Opvallend: Hoewel KVC Westerlo de 3 vorige wedstrijden niet in actie kwam, staat hun doelman nog steeds bovenaan het Clean Sheet klassement. Zij zijn de enige ploeg die dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt te verwerken kreeg.

© Tomas Sisk / Photo News

Zondag 18 oktober

RWDM – RFC Seraing

Zondag ontvangt RWDM de nummer 1 van het klassement in het Edmond Machtens-Stadion. Op speeldag 6 kwam RWDM niet in actie, maar het ontvangt Seraing na de overwinning (op speeldag 5) in de Zwanze Derby met vertrouwen in eigen huis.

De man die RWDM in de gaten zal moeten houden, is Georges Mikautadze. De doelpuntenmachine kwam dit seizoen al 12 keer tot scoren en is daarmee de meest beslissende speler van de 1B Pro League.

Lierse K.- Royale Union Saint-Gilloise

De 7de speeldag wordt afgesloten door Lierse K. en Royale Union Saint-Gilloise. De thuisploeg kon sinds de winst in eigen huis tegen Club NXT op speeldag 4 niet meer winnen en hoopt daar tegen RUSG verandering in te brengen. Royale Union Saint-Gilloise verloor sinds de start van het seizoen nog maar 1 keer.

Opvallend: Hoewel Lierse K. de ploeg is met het minst balbezit, creëren ze toch net iets vaker dan RUSG doelgevaar.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels