Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 8

Vrijdag wordt de 8ste speeldag op gang getrapt in het Burgemeester van De Wiele stadion. Dan ontvangt KMSK Deinze thuis KVC Westerlo. Op zondag sluiten RFC Seraing en Lommel SK de 10de speeldag af.

De wedstrijd RWDM – Lierse K. wordt uitgesteld naar een verder te bepalen datum.

Op maandag volgt meteen al een nieuwe wedstrijd tussen KVC Westerlo en KMSK Deinze. Dan trekken de mannen van Gevaert voor een inhaalwedstrijd naar het Kuipje. 

Vrijdag 23 oktober

KMSK Deinze – KVC Westerlo

De openingsmatch van speeldag 8 wordt in Deinze gespeeld. De Deinzenaars bleven na het verlies tegen RFC Seraing op speeldag 3 ongeslagen. Met 3 overwinningen in de laatste 4 matchen, is KMSK Deinze aan een goede reeks bezig. KVC Westerlo verloor als enige ploeg dit seizoen nog geen enkele keer, maar heeft met 3 wedstrijden minder op de teller nog wat in te halen.

Zondag 25 oktober

Royale Union Saint-Gilloise – Club NXT

De eerste wedstrijd op zondag wordt gespeeld in het Joseph Mariënstadion. RUSG verloor sinds de start van het seizoen nog maar 1 keer en houdt met 4 punten voorsprong nog minstens 1 speeldag de 3de in stand op afstand. Club NXT debuteerde dit seizoen in de 1B Pro League, maar kon sinds de start van het seizoen nog niet winnen.

Op speeldag 3 stonden de ploegen al eens tegenover elkaar. Toen maakte Baeten na amper 7 seconden het openingsdoelpunt van de partij. Na 6 minuten kwam Union SG terug op gelijke hoogte. Het werd 1-1 op Daknam.

 

RFC Seraing – Lommel SK

Voor de laatste wedstrijd van de 8ste speeldag gaat Lommel SK op bezoek bij de leider van de 1B Pro League. RFC Seraing kon sinds de start van het seizoen 5 keer winnen en heeft met Mikautadze een echte goaltjesdief in huis. Lommel SK is sinds speeldag 4 op zoek naar de 3de overwinning van het seizoen.

De eerste confrontatie tussen beide ploegen stond op de 1ste speeldag op het programma. Toen won RFC Seraing met 3-5 op het veld van Lommel SK. In de 1ste wedstrijd in de 1B Pro League, kon Mikautadze al 4 keer de netten laten trillen. Sindsdien is de Fransman bijna elke match trefzeker geweest.

© Foto: DH

Gerelateerde artikels