Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 9

Ook in de 1B Pro League wordt er dit voetbal terug gevoetbald. Lierse K. en Lommel SK vatten de eerste wedstrijden van de 9de speeldag aan op het Lisp. Op zaterdag staat een topaffiche op het programma: KVC Westerlo – Union Saint-Gilloise. Zondag sluiten Club NXT en RWDM de 9de speeldag af.

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en RFC Seraing wordt uitgesteld naar een later te bepalen datum.

Vrijdag 30 oktober

Lierse K. – Lommel SK

De openingswedstrijd van speeldag 9 wordt op Daknam gespeeld. Na 8 speeldagen hebben beide ploegen 4 keer een nederlaag te verwerken gekregen. Ze strijden vrijdagavond om de aansluiting met de top 3.

Lierse K. en Lommel SK kwamen elkaar dit seizoen al eens tegen. Toen won Lommel de wedstrijd in eigen huis met 3-2.  In een wedstrijd waarin Lommel SK de meerdere was van Lierse K. en het overwicht had in balbezit (68% tegen 32%), duurde het tot de 93ste minuut eer de Limburgers de 3 punten konden pakken.

© Sebastien Smets

Zaterdag 31 oktober

KVC Westerlo – Royale Union Saint-Gilloise

Zaterdag krijgt de 6de in de stand de nummer 2 op bezoek voor de topaffiche van speeldag 9. KVC Westerlo kwam een tijdje niet in actie, maar is sinds speeldag 7 terug van weggeweest. De Kemphanen verloren nog geen enkele wedstrijd dit seizoen, maar bleven in 5 wedstrijden 4 keer steken op een gelijkspel. Royale Union Saint-Gilloise is met 3 overwinningen op een rij aan een goede zegereeks bezig en wil hier zaterdag eentje aan toevoegen.

De laatste keer dat KVC Westerlo kon winnen van RUSG dateert van november 2019. De meest recente confrontatie tussen beide ploegen eindige op een scoreloos gelijkspel.

© PCR

Zondag 1 november

Club NXT – RWDM

De laatste wedstrijd van de 9de speeldag wordt op Daknam gespeeld. De mannen van Rik De Mil ontvangen voor hun 9de wedstrijd van het seizoen RWDM. Voor beide ploegen is het hun eerste seizoen in de 1B Pro League. Club NXT kon sinds hun aantreden in de competitie nog geen enkele wedstrijd winnen en ok RWDM heeft het moeilijk om de 3 punten te pakken.

Club NXT en RWDM kwamen elkaar dit seizoen al eens tegen op de openingsspeeldag van de competitie. Toen wonnen de bezoekers van zondag met 2-0 thuis.

© Mathieu GOLINVAUX

Gerelateerde artikels