Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 6

Een week voor de interlandbreak trappen RFC Seraing en Club NXT de 6de speeldag van de 1B Pro League op gang. Op zondag staat de topper tussen Royale Union Saint-Gilloise en Lommel SK op het programma. De speeldag wordt afgesloten met een duel tussen KMSK Deinze en Lierse K.

De wedstrijd tussen KVC Westerlo en RWDM wordt uitgesteld wegens het Covid protocol.

Vrijdag 2 oktober

RFC Seraing – Club NXT: 20:00

De 1ste wedstrijd van speeldag 6 is een duel tussen de 1ste en de laatste in de stand. Voor de mannen van Rik De Mil lukte het dit seizoen nog niet om de 3 punten te pakken. RFC Seraing ,dat 3 wedstrijden kon winnen, kwam vorig weekend aan de leiding van het klassement.

Met 15 doelpunten uit 38 kansen op doel is RFC Seraing bijzonder efficiënt. Zij konden als enige ploeg al 15 keer tot scoren komen, maar zijn ook de ploeg met het meeste tegeldoelpunten (12). Club NXT heeft het moeilijker om kansen af te werken en kon maar 4 van de 44 kansen in een treffer omzetten. 

© Sebastien Smets

Zondag 4 oktober

Royale Union Saint-Gilloise – Lommel SK: 16:00

Op zondag staat de topper tussen Royale Union Saint-Gilloise en Lommel SK op het programma. Zowel RUSG als Lommel SK konden op de vorige speeldag niet winnen. Voor de thuisploeg was het de eerste nederlaag sinds de start van het seizoen, voor de mannen uit Limburg de 2de nederlaag sinds het verlies op de 1ste speeldag.

De ploegen kwamen elkaar vorig seizoen ook al tegen. Die wedstrijden eindigden 3 keer op een gelijkspel en 1 keer in winst voor RUSG.

KMSK Deinze – Lierse K.: 20:00

De speeldag wordt afgesloten met een duel tussen KMSK Deinze en Lierse K. Met 1 wedstrijd minder op de teller is de thuisploeg de 6de uit het klassement. Lierse K. zakte na de nederlaag op speeldag 5 van de 2de naar de 4de plaats.

Met 5 doelpunten uit evenveel wedstrijden is KMSK Deinze een van de ploegen die het minst kan scoren. De mannen van Van Imschoot ondervinden minder moeite met het afwerken van kansen. Met 10 treffers uit 5 wedstrijden behoren ze tot de top 3 van de best scorende ploegen.

© Foto: DH

Gerelateerde artikels