Voorbeschouwing JPL: speeldag 3

© Photo News

De derde speeldag in de Jupiler Pro League wordt op gang getrapt in het Gulden Sporenstadion. De Kerels spelen thuis tegen de Panda’s uit Eupen. Dit weekend staan er al enkele topaffiches op het programma. Zaterdagavond neemt Royal Antwerp FC het thuis op tegen KAA Gent en zondagmiddag speelt Standard de Liège tegen KRC Genk.

Vrijdag 21 augustus

De laatste onderlinge confrontatie won KV Kortrijk op het veld van KAS Eupen met 1-2. De voorbije 10 jaar kon Kortrijk geen enkele keer de drie punten thuis houden in de matchen tegen KAS Eupen. KV Kortrijk won vorige week op het veld van KAA Gent met een doelpunt van Van Der Bruggen, KAS Eupen verloor met 0-4 van de regerende landskampioen en heeft dus iets recht te zetten voor de supporters.

Opvallend: In de laatste 4 onderlinge confrontatie wonnen beide teams 2 keer en nam de bezoekende ploeg de volle buit meer naar huis.

© NVE

Zaterdag 22 augustus

SV Zulte Waregem – Waasland-Beveren (16:15)

Zulte Waregem kon dit seizoen nog niet winnen en staat voorlopig op een laatste plaats in het klassement. Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen Waasland Beveren op het programma. De Waaslanders begonnen goed aan het seizoen en vinden vlot de weg naar doel. De spelers van Nicky Hayen tekenden voor 22 schoten op doel en scoorden 4 keer. Zulte Waregem kon in de afgelopen twee wedstrijden 27 keer een schot kadreren, maar scoorden slechts 2 keer.

KV Mechelen – Cercle Brugge (18:30)

Beide ploegen wonnen op de vorige speeldag. KV Mechelen won met het kleinste verschil op het veld van Excel Mouscron. Cercle Brugge won in eigen huis met 2-1 tegen de bekerwinnaar, Antwerp FC.

Vorig seizoen wonnen beide ploegen elk één van de onderlinge confrontaties in de competitie.

KV Mechelen mikte in de voorbije 2 speeldagen 13 keer op doel en scoorde 3 doelpunten. Daarmee is het efficiënter dan Cercle Brugge, zij konden uit 14 schoten op doel 2 keer scoren.

OH Leuven – Sporting Charleroi (18:30)

In de eerste twee wedstrijden van 2020-2021 speelde OH Leuven gelijk. Sporting Charleroi pakte zes op zes en Penneteau hield tekende voor 2 clean sheets.

OH Leuven speelt aanvallend voetbal en schoot 27 keer op doel en scoorde 2 doelpunten. Sporting Charleroi toonde zich efficiënter in de grote rechthoek. De Carolo’s hadden 19 kansen nodig om de netten 2 keer te laten trillen.

Royal Antwerp FC – KAA Gent (20:45)

Beide ploegen misten hun start. KAA Gent verloor haar eerste 2 wedstrijden. Antwerp FC speelde op de openingsspeeldag gelijk tegen Excel Mouscron en verloor vorig weekend tegen Cercle Brugge.

KAA Gent stelde gisteren Bölöni aan als nieuwe coach. De Roemeen mag meteen op bezoek bij de ploeg die hij vorig seizoen naar een vierde plaats leidde.

© Photo News

Zondag 23 augustus

Standard de Liège – KRC Genk (13:30)

De Rouches begonnen wervelend aan de competitie en staan met het maximum van de punten aan de leiding. KRC Genk kwam vorige week in de Luminus Arena niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen OH Leuven.

Standard de Liège scoorde 3 keer op amper 7 schoten op doel. KRC Genk scoorde evenveel doelpunten maar had daarvoor 18 schoten op doel nodig.

Club Brugge – K. Beerschot V.A. (16:00)

Beerschot V.A. kon zijn eerste twee matchen in de Jupiler Pro League winnen en staat verassend aan de leiding. Club Brugge won vorige week vlot op het veld van KAS Eupen.

Holzhauser blonk vorige week uit op het Kiel en lag met zijn 2 doelpunten aan de basis van de overwinning tegen Zulte Waregem. Bij Club Brugge scoorde Badji het openingsdoelpunt en effende zo het pad voor een vlotte 0-4 overwinning.

RSC Anderlecht – Royal Excel Mouscron (18:15)

RSC Anderlecht kon van hun laatste 5 wedstrijden 4 keer winnen. Excel Mouscron won uit de laatste 5 wedstrijden slechts 1 keer tegen Waasland-Beveren.

In de laatste 4 onderlinge wedstrijden, kon RSC Anderlecht 2 keer winnen. De laatste keer dat “Les Hurles” van RSCA konden winnen dateert van 22 december 2018.

Anderlecht had 10 pogingen op doel nodig om 5 keer te scoren. Mouscron daarentegen kon uit 20 schoten op doel slechts 1 keer scoren.

Maandag 24 augustus

STVV – KV Oostende (20:45)

De derde speeldag wordt afgesloten door STVV en KV Oostende. De Truienaars kregen meteen 2 kleppers op de eerste speeldagen van de competitie. De eerste speeldag versloegen ze thuis KAA Gent, vorige week verloren ze in het Lottopark. KV Oostende speelt attractief voetbal maar werd daar voorlopig nog niet voor beloond en blijft achter met nul op zes.

In de laatste 5 wedstrijden, kon STVV enkel winnen op het veld van KAA Gent.  KV Oostende kon geen enkele van de 5 laatste matchen winnen. De laatste onderlinge confrontatie tussen STVV en KVO eindigde in winst voor de Kustboys.

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini