Voorbeschouwing halve finales Croky Cup

© Orange Pictures

Voor het eerst sinds 2019 zullen supporters opnieuw aanwezig zijn in de Croky Cup. Dat alleen is een reden om het bekertoernooi met extra enthousiasme te volgen. Maar ook sportief beloven de affiches in de halve finales spektakel. KAA Gent neemt het op tegen Club Brugge, terwijl KAS Eupen in de ogen kijkt van RSCA Anderlecht. De heenwedstrijden vinden plaats op 2 en 3 februari, de returns worden op 2 en 3 maart gespeeld.

Royal Union Saint-Gilloise domineert dit seizoen de Jupiler Pro League en dus vormt de Croky Cup een waardevolle kans om een prijs te pakken. Elk van de vier overblijvende teams maakte in de kwartfinales een duidelijk statement door hun tegenstanders met twee of meer doelpunten te verslaan. De honger om de 67e editie van de Beker van België te winnen, is dus groot.

In de eerste confrontatie ontvangt KAA Gent – de winnaar van de Croky Cup in 2010 – op 2 februari regerend landskampioen Club Brugge. Blauw-Zwart probeert in de “Slag om Vlaanderen” zijn recordaantal bekertitels uit te breiden tot 12. Twee jaar geleden haalde Club Brugge nog de finale, maar toen won Antwerp verrassend de finale in het Koning Boudewijnstadion.

Op basis van het verloop in de competitie, mag Club Brugge de favorietenrol toegedicht worden. Toch zal KAA Gent met vertrouwen de heenwedstrijd aanvatten. De laatste ontmoeting tussen beide teams in de Ghelamco Arena eindigde op een 6-1 overwinning voor de Buffalo’s. Een gelijkaardig resultaat zou KAA Gent met anderhalf been in de finale plaatsen.

KAS Eupen gaat voor het eerst op zoek naar een felbegeerde plek in de Croky Cup-finale. Het RSC Anderlecht van Vincent Kompany staat hen echter in de weg. De Brusselaars kenden in het recente verleden weinig success in de beker. Hun negende en laatste eindzege dateert alweer van 2008. Paars-Wit is torenhoog favoriet, al eindigde het laatste onderlinge duel in juli vorig jaar op een 1-1 gelijkspel. Op 3 februari treffen KAS Eupen en RSC Anderlecht elkaar een eerste keer in het Kehrwegstadion.

De finale vindt plaats op 17 of 18 april in het Brusselse Koning Boudewijnstadion.