Voorbeschouwing halve finales Croky Cup

© Orange Pictures

Voor het eerst sinds 2019 zullen fans de finale van de Croky Cup opnieuw mogen bijwonen. Dat geeft een extra pigment aan het bekertoernooi van 2022. Eindwinst ligt nog binnen het handbereik van vier clubs: Club Brugge, KAA Gent, RSC Anderlecht en KAS Eupen. De terugwedstrijden op 2 en 3 maart zullen bepalen wie op 17 of 18 april de finale speelt.

Royale Union Saint-Gilloise deelt voorlopig de lakens uit in de Jupiler Pro League. Dat maakt het voor de vier overblijvende clubs in de Croky Cup extra interessant om de finale te halen en een gooi te doen naar een prijs. Club Brugge en RSC Anderlecht hebben na hun heenmatch de beste papieren om hun finaleticket te boeken.

Dankzij een doelpunt van Charles De Ketelaere verdedigt Club Brugge een nipte 0-1 voorsprong op KAA Gent. RSC Anderlecht maakte in de blessuretijd de 2-2 gelijkmaker in Eupen, waardoor alles te herdoen is in de terugwedstrijd in het Astridpark.

Woensdag reist KAA Gent, die de Beker van België voor het laatst won in 2010, af naar Club Brugge - met elf bekeroverwinningen de recordhouder. De voorsprong en de vorm die Club Brugge al het hele seizoen etaleert, maakt de Bruggelingen licht favoriet. Maar de Buffalo’s kunnen moed putten uit de twee zeges tegen de regerende landskampioen dit seizoen in de Jupiler Pro League (6-1 en 2-1).

© PCRO

RSC Anderlecht won de Cup al negen keer, maar de laatste eindzege dateert al van 2008. Op 3 maart krijgen de Brusselaars KAS Eupen op bezoek. De Oostkantonners bereikten de finale nog nooit. KAS Eupen leek op weg naar een knappe overwinning in de heenmatch, tot Lior Refaelov in de 95e minuut een penalty benutte. Vier dagen na het verdienstelijke gelijkspel ging KAS Eupen in de competitie met 4-1 de boot in in het Lotto Park.

Schrijft KAS Eupen zijn clubnaam in de geschiedenisboeken van Beker of zet Vincent Kompany met Paars-Wit een nieuwe stap richting een eerste prijs als trainer?