Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 5

Deze week wordt de 5e speeldag van de play-offs afgewerkt. Op woensdag staan alle duels uit de Europe play-offs op de agenda. KV Oostende ontvangt leider KV Mechelen en Standard de Liège trekt naar KAA Gent. Op donderdag is het de beurt aan de ploegen uit de Champions’ play-offs. Eerst neemt KRC Genk het op tegen Royal Antwerp FC en daarna speelt Club Brugge op het veld van RSC Anderlecht.

Woensdag 19 mei

KV Oostende – KV Mechelen

KV Oostende ontvangt woensdagavond KV Mechelen. Met een 10 op 12 hebben de bezoekers zich naar de leiding van het klassement in de Europe play-offs gevoetbald. Thuisploeg KV Oostende is na een 0 op 9 weggezakt in de rangschikking.

De wedstrijd van woensdag is voor beide clubs belangrijk. Mits een overwinning kan KV Oostende mathematisch nog kans maken op de eerste plek. Als KV Mechelen wint en KAA Gent wint niet van Standard, dan is Malinwa zeker van de eerste plek. Dit seizoen was KV Oostende in de reguliere competitie telkens te sterk, maar in de play-offs kon KV Mechelen in de heenwedstrijd tegen de Kustboys zegevieren.

KAA Gent – Standard de Liège

De andere wedstrijd op woensdag is KAA Gent – Standard de Liège. De thuisploeg is na een 6 op 6 tegen KV Oostende opnieuw in de running voor het Europese ticket. De Buffalo’s tellen slechts 2 punten minder dan leider KV Mechelen en treffen Malinwa nog op de laatste speeldag.

Voor KAA Gent is aanstaande wedstrijd tegen Standard van groot belang. Voor de Rouches zit het seizoen er dan weer op. Na een 0 op 6 tegen KV Mechelen is het mathematisch uitgeteld voor de eerste plaats. De enige overwinning die Standard in de Europe play-offs haalde, was wel uitgerekend tegen KAA Gent.

© VKA

Donderdag 20 mei

KRC Genk – Royal Antwerp

De eerste wedstrijd op donderdag is het duel tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC. Genk kan mathematisch nog altijd kampioen worden, maar dan moet het winnen van Antwerp en hopen op een misstap van Club Brugge. Antwerp heeft ook nog zijn redenen om te spelen. Het voert met RSC Anderlecht de strijd om de derde plaats.

Opnieuw een wedstrijd met veel belang langs beide kanten dus. In de heenwedstrijd van de Champions’ play-offs kon Genk met 2-3 winnen op de Bosuil, maar in de reguliere competitie was het  Antwerp dat kon zegevieren.

RSC Anderlecht – Club Brugge

Na de wedstrijd tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC ontvangt RSC Anderlecht Club Brugge. Als Genk van Antwerp wint, moet Club een punt halen in het Lotto park als het kampioen wil spelen. Verder strijdt paars-wit nog met the Great Old om de derde plaats.

Afhankelijk van de situatie in Genk kan dit dus een enorm belangrijk duel worden in de titelstrijd. De vorige confrontatie tussen Anderlecht en Club Brugge eindigde op een 2-2 gelijkspel.

© Orange Pictures

Gerelateerde artikels