Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 6

Dit weekend staat de laatste speeldag van het seizoen op de agenda. In de Champions’ play-offs is de titelstrijd beslist, maar zondag wordt er op de Bosuil tussen Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht nog gestreden om de 3e plek. Ook in de Europe play-offs hangt er nog spanning in de lucht. KV Mechelen en KAA Gent spelen in een rechtsreeks duel voor de eerste plaats en het bijhorende Europese ticket.

Zaterdag 22 mei

KV Mechelen – KAA Gent

KV Mechelen – KAA Gent is de blikvanger van de laatste speeldag in de Europe play-offs. Beide clubs tellen evenveel punten, maar door de toekenning van een half punt aan KAA Gent staat KV Mechelen eerst. Malinwa heeft dus genoeg aan een gelijkspel, de Buffalo’s moeten winnen om de winnaar van de Europe play-offs te worden.

Tot nu toe verloor KV Mechelen nog niet in de Europe play-offs. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck staan dus voor een moeilijke opdracht, maar kunnen zich optrekken aan een knappe 9 op 9. Eerder deze play-offs speelden Mechelen en Gent 2-2 gelijk in de Ghelamco Arena.

Standard de Liège – KV Oostende

Het andere duel op de laatste speeldag van de Europe play-offs vindt plaats op Sclessin. Daar ontvangt Standard de Liège KV Oostende. Beide ploegen doen niet meer mee voor de eerste plaats.

Standard de Liège kon in deze play-offs slechts één keer winnen en dat geldt ook voor KV Oostende. De Rouches wonnen hun eerste thuiswedstrijd tegen KAA Gent, KV Oostende pakte op de openingsspeeldag uit met 6-2 tegen Standard. Met die nederlaag in het achterhoofd heeft Standard toch nog iets om voor te strijden zaterdagavond.

© Orange Pictures

Zondag 23 mei

Royal Antwerp FC – RSC Anderlecht

Het belangrijkste duel op zondag wordt gespeeld op de Bosuil. Royal Antwerp FC ontvangt RSC Anderlecht in een rechtsreeks duel om de 3e plaats. Door het 3-3 gelijkspel van Anderlecht tegen Club Brugge op donderdagavond telt Paars-Wit één punt meer dan Antwerp, dat met 4-0 verloor op KRC Genk.

De manschappen van Kompany hebben dus genoeg aan een punt, terwijl Antwerp moet winnen om de 3e plek te behalen. Winnen is iets wat beide clubs nog niet konden in deze play-offs. Anderlecht speelde al 4 keer gelijk deze play-offs en verloor éénmaal. Antwerp deed het minder goed met een 2 op 15. Twee weken terug werd het In het Lotto Park 2-2 toen beide clubs tegenover elkaar stonden.

Club Brugge – KRC Genk

Het duel tussen Club Brugge en KRC Genk kon de ultieme ontknoping van de Champions’ play-offs worden, maar Club Brugge kroonde zichzelf donderdagavond al tot kampioen. Na de 4-0 overwinning van Genk tegen Royal Antwerp FC moest blauw-zwart de klus zelf klaren en deed dat ook door 3-3 gelijk te spelen op RSC Anderlecht.

Club Brugge is dus kampioen en KRC Genk is zeker van de tweede plek, die uitzicht geeft op de voorrondes van de Champions League. Hoewel alles al gespeeld is, blijft het duel tussen de twee clubs wel interessant. Genk ontpopte zich deze play-offs tot de grote uitdager van Club Brugge. De vorige confrontatie in de Champions’ play-offs eindigde in een 3-0 overwinning van Genk in de Luminus Arena.

© Orange Pictures

Gerelateerde artikels