Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 13

Na een week interlandbreak wordt er dit weekend terug gevoetbald in de Jupiler Pro League. Zaterdag opent Standard de Liège thuis tegen KAS Eupen de 13de speeldag van het seizoen. De topaffiche van het weekend staat zondag op het programma. Dan ontvangt K. Beerschot V.A. RSC Anderlecht. De speeldag wordt maandagavond aan den Dreef afgesloten. OH Leuven speelt thuis tegen STVV.

Zaterdag 21 november

Standard de Liège – KAS Eupen

Standard de Liège – KAS Eupen

De eerste wedstrijd op zaterdag wordt op Sclessin gespeeld. Voor het eerst dit seizoen staan Standard de Liège en KAS Eupen tegenover elkaar. In de voorgaande 4 wedstrijden, konden de Panda’s maar 1 keer winnen. De 3 andere wedstrijden werden gewonnen door de Rouches. De laatste keer dat KAS Eupen van Standard won dateert van september 2018 (2-1 thuis).

KV Oostende – Royal Antwerp FC

Voor de 13de speeldag trekken de mannen van Leko naar KV Oostende. De thuisploeg kon de afgelopen 2 speeldag niet winnen en hoopt hier na de interlandbreak verandering in te kunnen brengen tegen Royal Antwerp FC. Ook de bezoekers slaagden er in de 2 vorige wedstrijden niet in om de 3 punten te pakken.

Van de laatste 12 onderlinge confrontaties kon KVO er maar 2 winnen. De laatste keer dat het de 3 punten pakte in een duel tegen the Great Old dateert van mei 2018 (3-1 thuis).

 

Waasland-Beveren – Cercle Brugge

Voor de Waaslanders begon het nieuwe seizoen in mineur. Na de overwinning op de 1ste speeldag slaagde Waasland-Beveren er niet meer in om te winnen. Tegenstander Cercle Brugge ging beter van start en doet met een 10de positie in het klassement mee voor een plaatsje in de linkerkolom.

In de laatste 2 thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge slaagde geen enkele ploeg er in om de 3 punten te pakken. Op Jan Breydel won Cercle de afgelopen 2 onderlinge duels en hield telkens de 3 punten thuis.

 

Club Brugge – KV Kortrijk

De laatste wedstrijd op zaterdagavond is de West-Vlaamse derby tussen Club Brugge en KV Kortrijk. De nummer 1 verloor het laatste op speeldag 10 en is met 28 doelpunten uit 12 wedstrijden de op 1 na best scorende ploeg na koploper K. Beerschot V.A. met 33 treffers. KV Kortrijk kon sinds speeldag 9 niet meer winnen en heeft  maar 1 punt voorsprong meer op 1ste achtervolger Cercle Brugge.

De laatste 2 onderlinge confrontaties in Jan Breydel werden telkens met 3-0 gewonnen door blauw-zwart. 

© Bolcina/Photo News

Zondag 22 november

K. Beerschot V.A. – RSC Anderlecht

De eerste topaffiche op zondag is het duel tussen K. Beerschot V.A. en RSC Anderlecht. Geen enkele andere ploeg zorgde vaker voor een doelpunt dan K. Beerschot V.A., maar ook qua tegendoelpunten staan ze aan de top van het klassement. Met 30 tegendoelpunten uit 12 wedsstrijden slikte geen enkele andere ploeg vaker een tegendoelpunt dan de mannen van Losada.

De laatste 4 thuisduels in de Jupiler Pro League kon Beerschot telkens winnen. Als het zondag tegen paars-wit wint, verbreekt het daarmee het record van de langste zegereeks van een promovendus van RAEC Mons(jaartal toeveogen?)

 

SV Zulte Waregem – KV Mechelen

Zondag wordt met SV Zulte Waregem tegen KV Mechelen een duel tussen de nummer 14 en de nummer 15 van het klassement gespeeld. In 3 van de 4 laatste onderlinge confrontaties was het telkens de uitploeg die de punten mee naam huis nam. Als KVM zondag uit bij Zulte Waregem wint, springt het over Essevee en pakt het zo de 3de overwinning van het seizoen.

 

Sporting Charleroi – KAA Gent

De 3de wedstrijd op zondag wordt in Charleroi gespeeld. De Carolo’s ontvangen op speeldag 13 KAA Gent.  Voor KAA Gent lukte het dit seizoen nog niet om aansluiting te vinden met de top van het klassement, maar met 2 punten achterstand op de 10de de plaats krijgen ze de linkerkolom wel in het vizier. Sporting Charleroi staat met 1 wedstrijd minder op een gedeelde 1ste plaats met Club Brugge.

Het dateert van oktober 2018 dat KAA Gent kon winnen van Sporting Charleroi. Toen wonnen de Buffalo’s in eigen huis met 2-1

 

KRC Genk – Royal Excel Mouscron

De laatste wedstrijd op zondagavond is het duel tussen KRC Genk en Royal Excel Mouscron. Na een paar weken afwezigheid speelt de rode lantaarn opnieuw wedstrijden.

KRC Genk kende een moeizame start, maar het herpakte zich. Het verloor niet meer sinds speeldag 5 en pakte sindsdien 17 op 21. Zondag treedt het voor het eerst aan onder nieuwe trainer John van den Brom. Royal Excel Mouscron daarentegen kon sinds de start van het seizoen nog niet winnen en is op zoek naar de eerste driepunter van het jaar. 

© VKA

Maandag 23 november

OH Leuven – STVV

Op maandag sluiten OH Leuven en STVV de 13de speeldag af. Voor het eerst dit seizoen staan de Kanaries tegenover promovendus OH Leuven. OHL verraste tegenstanders zoals Standard de Liège en Club Brugge met hun voetbal en nam tegen deze topploegen de volle buit mee naar huis. STVV  kon dit seizoen nog maar 2 keer winnen en bengelt mee onderaan het klassement.

Gerelateerde artikels