Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 15

Vrijdag openen SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht de 15de speeldag van de Jupiler Pro League aan de Gaverbeek. De topaffiche van het weekend wordt op zondag gespeeld. Dan ontvangt KRC Genk thuis Royal Antwerp FC. De speeldag wordt afgesloten op Mambourg door Sporting Charleroi en KV Kortrijk.

Vrijdag 4 december

SV Zulte Waregem – RSCA Anderlecht

De eerste wedstrijd van de 15de speeldag is het duel tussen SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht. De laatste onderlinge confrontatie tussen beide ploegen staat nog in het geheugen van Essevee gegrift. Toen verloor de ploeg met zware cijfers in het Lotto Park. RSCA won met 7-0. Dit is de zwaarste nederlaag die SV Zulte Waregem ooit te verduren kreeg.

© (c) Nico Vereecken / Photo News

Zaterdag 5 december

Waasland-Beveren – Royal Excel Mouscron

De eerste wedstrijd op zaterdag wordt op de Freethiel gespeeld. Het duel tussen de nummer 16 en de rode lantaarn van het klassement. Beide ploegen wonnen 2 van hun laatste 3 wedstrijden en trekken zaterdag met vertrouwen ten strijde tegen elkaar.

Van de laatste 4 onderlinge wedstrijden, slaagde Waasland-Beveren er maar 1 keer in om een wedstrijd te winnen. Dat dateert van september 2018. Toen werd het 0-3 op le Canonnier.

 

OH Leuven – Cercle Brugge

De tweede wedstrijd op zaterdag wordt aan den Dreef gespeeld. OH  Leuven staat met 1 puntje meer dan Cercle een plaats hoger in het klassement. Groen-zwart is de enige ploeg die dit seizoen nog geen enkele keer gelijk speelde.

 

Club Brugge – STVV

De laatste wedstrijd op zaterdag is het duel tussen Club Brugge en STVV. Beide ploegen speelden de afgelopen week tegen Royal Mouscron en beten er hun tanden op stuk.

De laatste keer dat STVV kon winnen van blauw-zwart dateert van juli 2015. Toen wonnen de Kanaries in eigen huis met 2-1.

© PCR

Zondag 6 december

KRC Genk – Royal Antwerp FC

De topaffiche van het weekend is de eerste wedstrijd op zondag. Het duel tussen de nummer 2 en de nummer 4 in de rangschikking. KRC Genk is aan een goede reeks bezig en verloor niet meer sinds speeldag 5.

Van de laatste 4 onderlinge duels eindigden de 2 meest recente wedstrijden op een gelijkspel. The Great Old kon sinds de promotie naar de Jupiler Pro League nog niet winnen in de Luminus Arena.

K. Beerschot V.A. – KAS Eupen

De 2de wedstrijd op zondag is het duel tussen K. Beerschot V.A. en KAS Eupen. De leider bleef in de laatste 4 wedstrijden telkens ongeslagen  en is aan zijn  beste reeks op het hoogste niveau bezig De Panda’s wonnen van de afgelopen 5 wedstrijden 1 keer, maar speelden wel 3 keer gelijk.

 

Standard de Liège – KV Mechelen

Zondag staan Standard de Liège en KV Mechelen voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. Standard de Liège won van de afgelopen wedstrijden 6 keer, KV Mechelen 3 keer.

De laatste keer dat Malinwa kon winnen op het veld van de Rouches is geleden van vorig seizoen. Toen werd het 1-2 (november 2019).

 

KV Oostende – KAA Gent

De laatste wedstrijd op zondagavond wordt in Oostende gespeeld. De nummers 12 en 11 staan voor de wedstrijd.? Na het vijfde Europese verlies op een rij, is ook Wim De Decker geen coach meer van de ploeg uit Gent.

Van de 4 laatste onderlinge duels, slaagde KVO er enkel tijdens de meeste recente ontmoeting in om te winnen. Toen wonnen de kustploeg thuis met 2-1. 

© Orange Pictures

Maandag 7 december

Sporting Charleroi – KV Kortrijk

De speeldag wordt maandagavond op Mambourg afgesloten. Sporting Charleroi slaagde er de 4 laatste wedstrijden niet in om te winnen en is op zoek naar de vorm die het in het begin van het seizoen te pakken had. KV Kortrijk won net zoals zijn tegenstander van maandagavond ook maar 1 keer van de 5 afgelopen Jupiler Pro League-duels.

© Bolcina/Photo News

Gerelateerde artikels