Voorbeschouwing - Jupiler Pro League: Speeldag 31

© Photo News

Vrijdagavond openen KRC Genk en Standard de Liège de 31e speeldag van de Jupiler Pro League.De toppers van de speeldag vinden plaats op zondag. Club Brugge ontvangt Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht neemt het op tegen SV Zulte Waregem.

Vrijdag 19 maart

KRC Genk – Standard de Liège (20u45)

KRC Genk en Standard de Liège openen de 31e speeldag op vrijdagavond De thuisploeg kon na een mindere periode het tij weer keren met een 6 op 6 in de competitie en de kwalificatie voor de finale van de Croky Cup. Daarin staat het toevallig ook tegenover Standard de Liège, dat in de halve finale KAS Eupen wipte. De wedstrijd van vrijdagavond is dus een generale repetitie voor de bekerfinale van eind april.

In de competitie kampen de Rouches met een vormdip. Met een 0 op 9 is Standard weggezakt naar de 12e plaats. Racing Genk staat momenteel 3e, maar er zijn heel wat ploegen die nog steeds kans maken op een plek in de top 4. Beide ploegen moeten dus vol aan de bak  in de opener van de 31e speeldag. Vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen draaide de wedstrijd uit op een scoreloos gelijkspel.

© Sebastien Smets

Zaterdag 20 maart

Waasland-Beveren – STVV (UITGESTELD)

De eerste wedstrijd op zaterdag wordt gespeeld op de Freethiel. Daar ontvangt Waasland-Beveren STVV. De thuisploeg draagt na een 1 op 9 de rode lantaarn en telt 4 punten minder dan Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand. Ook STVV zit in een mindere periode. De ploeg van Peter Maes kon al 5 wedstrijden niet meer winnen en bevindt zich terug in de gevarenzone. 
Bij een overwinning van de thuisploeg kan het onderin het klassement heel spannend worden. Als de kanaries aan het langste eind trekken betekent dat slecht nieuws voor de Waaslanders in de degradatiestrijd. De vorige confrontatie tussen beide clubs resulteerde in een 1-1 gelijkspel. 

Royal Excel Mouscron – KV Oostende (18u30)

Op Stade Le Cannonier vechten Royal Excel Mouscron en KV Oostende zaterdag een belangrijk duel uit. Moeskroen behaalde een 4 op 6 en staat zo (nipt) boven de gevarenzone. KV Oostende komt met een ander doel naar Hengouwen. De manschappen van Alexander Blessin doen volop mee voor een plekje in POI en willen antwoorden na de verliespartij tegen KAA Gent in de Ghelamco Arena.

Het wordt dus een interessant duel met inzet langs beide kanten. In de vorige 3 thuisduels tegen KV Oostende kon Moeskroen elke keer zegevieren, maar de Henegouwers konden dit seizoen nog nooit twee wedstrijden op een rij winnen. Na de winst tegen Standard op de 30e speeldag kan het deze zaterdag komaf maken met deze statistiek.

KAS Eupen – KV Kortrijk (20u45)

KV Kortrijk trekt zaterdagavond naar de Oostkantons. Daar nemen de Kerels het op tegen KAS Eupen in een duel tussen ploegen die aan elkaar gewaagd zijnDe ploeg van coach San José telt slechts één puntje meer dan Kortrijk. Thuisploeg Eupen zit in een goede periode, het verloor slechts één van de laatste 5 duels in de competitie. Het moest zich vorig weekend wel gewonnen geven tegen Standard de Liège in de halve finale van de Beker van België.

KV Kortrijk staat na een 6 op 15 boven de gevarenzone en kan net als Eupen zonder veel zorgen het einde van de competitie afwerken. In de vorige confrontatie tussen beide clubs dit seizoen stond het vizier van de spelers niet op scherp, wat resulteerde in een doelpuntloze draw.

K. Beerschot V.A. – Sporting Charleroi (UITGESTELD)

De laatste wedstrijd van zaterdag is een duel tussen K. Beerschot V.A. en Sporting Charleroi. Na een mindere periode heeft Will Still met een 7 op 9 Beerschot terug naar een 6e plaats gebracht. De thuisploeg telt op dit moment slechts 2 punten minder dan KV Oostende, de 4e in de stand. De Kielse Ratten doen dus nog altijd mee in de race om POI. 

a een goed seizoensbegin hebben de bezoekers uit Charleroi  terrein verloren. De spelers van Karim Belhocine konden geen van de laatste 5 wedstrijden winnen. De Carolo’s trekken zich wel op aan de vorige confrontatie met Beerschot waarin gezegevierd werdmet3-1 op Mambourg. 

© NVE

Zondag 20 maart

Club Brugge – Royal Antwerp FC (13u30)

De eerste wedstrijd op zondag is de absolute topper van de 31e speeldag. Op Jan Breydel ontvangt leider Club Brugge eerste achtervolger Royal Antwerp FC. Club Brugge zette de afgelopen weken een sterke reeks neer in de competitie en telt zo 19 punten meer dan The Great Old. 

Antwerp daarentegen pakte slechts een 5 op 12 en zietRacing Genk op 2 punten naderen in de competitiestand. Toen Club Brugge en Antwerp elkaar eerder dit seizoen bekampten trok Club aan het langste eind. Het werd toen 0-2 op de Bosuil. 

KV Mechelen – OH Leuven (16u00)

In het AFAS-stadion Achter de Kazerne ontvangt KV Mechelen zondagnamiddag OH Leuven. In de stand telt OH Leuven slechts 3 punten meer dan KV Mechelen en beide ploegen behaalden de laatste 5 wedstrijden 8 op 15. Het wordt dus een duel tussen twee clubs die aan elkaar gewaagd zijn en die bovendien nog ambities koesteren. 

OH Leuven telt op dit moment slechts 2 punten minder dan KV Oostende, de vierde in de stand. KV Mechelen draait eveneens een goed seizoen en doet nog mee voor minstens een plek in POII. Eerder dit seizoen wist KV Mechelen te winnen van OH Leuven. Het werd toen 1-2 voor Malinwa.

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem (18u15)

Met SV Zulte Waregem ontvangt RSC Anderlecht een ploeg die mathematisch nog altijd meedoet voor POI. De mannen van Francky Dury behaalden een knappe 13 op 15, maar verloren vorige speeldag wel met 3-0 van Club Brugge. RSC Anderlecht staat op gelijke hoogte met KV Oostende op de 5e plek, maar kon slechts één van haar laatste 4 wedstrijden winnen.
Met het oog op POI is RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem een heel interessant duel. SV Zulte Waregem zal niet graag terugdenken aan het vorige bezoek aan het Lotto Park. Vorig seizoen verloor het er met 7-0.

KAA Gent – Cercle Brugge (20u45)

Zondagavond sluiten KAA Gent en Cercle Brugge de 31e speeldag van de Jupiler Pro League af. Met het verlies van afgelopen maandag tegen Club Brugge kreeg KAA Gent een tik in de race om POII. Met een 7 op 12 gaf Cercle de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Zelf staat de Vereniging wel nog steeds op een voorlaatste plaats. In de strijd om het behoud gaat Cercle dus ook in de Ghelamco Arena op zoek naar een resultaat.
In de vorige confrontatie lukte het Cercle om de drie punten te halen tegen Gent. Op Jan Breydel werden de Buffalo’s toen verslagen met 5-2. 

Voor iedere wedstrijd kan je vanaf de 75e minuut stemmen voor jouw favoriete match op “Jupiler Man of the match”!

© PDV

Gerelateerde artikels