Voorbeschouwing Jupiler Pro League : speeldag 32

Met nog 3 speeldagen te gaan, loopt de reguliere competitie op haar einde. Bovenaan het klassement barst de strijd om een plaatsje in POI los en ook onderaan het klassement belooft het spannend te worden. Vanaf zaterdag kan de voetbalfan terug meestemmen op zijn of haar Jupiler Man of the match!

KV Oostende en Waasland-Beveren openen zaterdag de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League. Op zondag ontvangt Cercle Brugge K. Beerschot V.A. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Cercle Brugge kan bij winst een belangrijke stap richting het behoud in de hoogste klasse zetten. Beerschot daarentegen kan als het de driepunten pakt dichter komen bij de top 4. Tenslotte sluit Royal Antwerp FC de 32ste speeldag af met een duel tegen RSC Anderlecht. Beide teams mikken op een plaats in de POI.

Zaterdag 3 april

16u15 • KV Oostende – Waasland-Beveren

Zaterdag ontvangt KV Oostende Waasland-Beveren in de openingswedstrijd van de 32ste speeldag. Waasland-Beveren staat op de laatste plaats van het klassement en telt 4 punten minder dan voorganger Cercle Brugge. KV Oostende staat op de 4de plaats met 49 punten en telt slechts één punt minder dan KRC Genk dat op de 3de plaats staat.

KV Oostende slaagde er in de vorige drie wedstrijden tegen Waasland-Beveren niet in om te winnen. Komen de Kustboys dichter bij een plaatsje in POI of zetten de Waaslanders hun reeks van 5 wedstrijden op een rij ongeslagen tegen KVO verder?

 

18u30 • STVV – KV Mechelen

De tweede wedstrijd op zaterdag wordt in Limburg gespeeld. STVV neemt het op tegen KV Mechelen.

Met 3 van de 12 punten staat Malinwa op de 10de plaats. Ze zijn nog steeds in de running voor een plaats in de POII. De Kanaries staan 5 plaatsen achter hun tegenstander en tellen 32 punten.

Van de laatste 4 onderlinge wedstrijden, wonnen beide ploegen elk 2 keer.

 

20u45 • KV Kortrijk – Club Brugge

De laatste wedstrijd van zaterdag vindt plaats in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk ontvangt de leider van de competitie, Club Brugge.

Ondanks de nederlaag tegen Royal Antwerp FC (0-2) staat Club Brugge nog steeds op de eerste plaats en heeft het 16 punten voorsprong op de eerste achtervolger.  KV Kortrijk kent een mindere periode en verloor de vorige 3 wedstrijden. De Kerels staan op de 14de plaats en dus net boven de gevarenzone.

De laatste keer dat Kortrijk kon winnen tegen Club Brugge dateert van augustus 2016. Toen wonnen de Kerels met 2-1. Als de thuisploeg verliest, laten ze voor het eerst sinds 2019 4 wedstrijden op een rij punten liggen. Als de bezoekers een nederlaag lijden, verliezen ze voor het eerst sinds 2018 2 opeenvolgende wedstrijden op het hoogste niveau.

© Orange Pictures

Zondag 4 april

13u30 • Cercle Brugge – K. Beerschot V.A.

De eerste wedstrijd op zondag wordt in het Jan Breydelstadion gespeeld. De mannen van Vanderhaeghe spelen thuis tegen K. Beerschot V.A.

Cercle Brugge heeft 4 punten voorsprong op de rode lantaarn Waasland-Beveren, maar het moet winnen om hun behoud in de Jupiler Pro League veilig te stellen. De ploeg van Will Still staat op de 7de plaats. Ze tellen slechts één punt minder dan hun voorganger, OH Leuven.

De ploegen stonden in januari voor het eerst tegenover elkaar in een wedstrijd inde Jupiler Pro League. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel, maar veel kansen dwongen beide ploegen niet af. Beerschot kon maar 3 keer op doel schoten.

 

18u15 • Standard de Liège – KAA Gent 

Op zondag ontvangt Standard de Liège KAA Gent in het Maurice-Dufrasne stadion.

De Rouches konden dan wel doorstoten naar de finale van de Croky Cup, in de competitie hebben ze het moeilijker. Van de afgelopen 5 wedstrijden slaagden de Luikenaars er niet in om te winnen. Met 41 punten staan ze op de 12de plaats. De Buffalo’s bezetten de 9de plaats. Zij konden van de afgelopen 5 wedstrijden 3 keer winnen.

De laatste keer dat Standard kon winnen van KAA Gent is geleden van april 2019. Toen wonnen de Rouches op het veld van de Buffalo’s met 1-2. Slagen de mannen van Leye er in om dit weekend de punten thuis te houden en zo opnieuw de driepunter te pakken?

 

20u45 • Sporting Charleroi – Royal Excel Mouscron

De laatste wedstrijd op zondag is het duel tussen Sporting Charleroi en Royal Excel Mouscron.

Na een goede start van het seizoen maken de Carolo’s een moeilijkere periode door. Ze hebben van hun laatste 5 wedstrijden geen enkele keer gewonnen. Met 3 op 12 hebben de Zebra’s 41 punten en staan op de 11de plaats. Les Hurlus wonnen van hun laatste 2 duels 1 wedstrijd en klommen zo op naar de 16de plaats van het klassement.

Van de laatste 4 onderlinge confrontaties wonnen de Zebra’s maar een keer. In oktober 2019 won Sporting Charleroi met 1-0 op Mambourg. 

© JBO

Maandag 5 april

 

13u30 • OH Leuven – KRC Genk

Na de afgelopen dagen onze nationale ploeg te hebben ontvangen, is het Den Dreef stadion zondag de locatie voor de wedstrijd tussen OH Leuven en KRC Genk.

De Limburgers zijn erin geslaagd om na een mindere periode terug orde op zaken te stellen. KRC Genk behaalde van de afgelopen 3 wedstrijden 7 op 9 en lijkt daarmee hun plaatsje voor POI veilig te stellen. Leuven staat met 45 punten drie plaatsen onder hun tegenstander van dit weekend.

OH Leuven slaagde er nog niet in om te winnen van KRC Genk. Eerder dit seizoen speelden de ploegen wel gelijk, maar een driepunter pakken tegen de Limburgers lukte tot nu toe nog niet.

 

16u00 • SV Zulte Waregem – KAS Eupen

De tweede wedstrijd van mandag vindt plaats in het Regenboogstadion waar SV Zulte Waregem het opneemt tegen KAS Eupen.

Nog nooit verloor Essevee van KAS Eupen. Slagen de Panda’s er zondag in om Zulte Waregem hun derde opeenvolgende nederlaag aan te smeren of houden de bezoekers de drie punten thuis?

 

18u15 • Royal Antwerp FC – RSC Anderlecht

Royal Antwerp FC RSC Anderlecht sluiten de 32ste speeldag van de Jupiler Pro League.

RSC Anderlecht, met de POI in het vizier, staat samen met KV Oostende op de 5e plaats. Thuis won paars-wit afgelopen weekend van Essevee (4-1) en heeft nu nog maar één punt minder dan de 3de in het klassement.

Antwerp kon afgelopen speeldag winnen tegen Club Brugge en trok zo met vertrouwen de interlandbreak in. Ondanks dat the Great Old won,  heeft stamnummer 1 een grote achterstand op de leider.  

De wedstrijd belooft alvast spannend te worden. De thuisploeg wil dichter bij de leider in de stand komen en Anderlecht is op zoek naar een plaatsje in POI. The Great Old kon van de laatste 13 thuiswedstrijden tegen RSCA nog maar 1 keer winnen. Houdt Vercauteren de 3 punten in Antwerpen?

© Bolcina/Photo News

Gerelateerde artikels