Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 4

© Philippe Crochet / Photo News

Vrijdag opent KV Oostende thuis in de DIAZ Arena speeldag 4 tegen RSC Anderlecht. Op zondag 30 augustus staan er enkele toppers op het programma. Leider K. Beerschot V.A. neemt het thuis op tegen Standard de Liège en Sporting Charleroi ontvangt “The Great Old”. De speeldag wordt afgesloten met de match tussen KAA Gent en KV Mechelen.

Vrijdag 28 augustus

KV Oostende – RSC Anderlecht (20:45)

Afgelopen seizoen won KVO beide competitieduels van RSCA (1-2 uit, 3-2 thuis). Vrijdag gaan ze tegen RSC Anderlecht op zoek naar hun eerste overwinning van dit seizoen. KV Oostende kon in de drie voorgaande duels van dit seizoen geen driepunter scoren. RSC Anderlecht won dit seizoen 1 keer thuis tegen STVV, de andere 2 wedstrijden draaiden uit op een gelijkspel.

Opvallend: de vier tegengoals van RSC Anderlecht vielen allemaal na de 82ste minuut. Geen enkel ander team in de Jupiler Pro League kreeg in de laatste tien minuten zoveel goals tegen als paars-wit.  

© Foto: DH

Zaterdag 29 augustus

KAS Eupen – STVV (16:15)

STVV opende het seizoen sterk met een overwinning tegen KAA Gent. KAS Eupen raakte niet verder dan twee draws. In de laatste 3 competitieduels konden de Panda’s maar 1 keer scoren. STVV scoorde in de afgelopen 3 duels 3 keer.

Opvallend: KAS Eupen raakte dit seizoen, samen met KV Mechelen, het vaakst het doelhout (3 keer).

Cercle Brugge – KV Kortrijk (18:30)

Cercle Brugge begon sterk aan het seizoen. Uit 3 wedstrijden behaalden ze 6 punten. De Kerels kenden een matige start van het seizoen. Zij staan op de 9de plaats met 4 punten.

KV Kortrijk bleef in de laatste 5 onderlinge duels ongeslagen. Cercle Brugge bouwt intussen aan een thuisreputatie. In haar laatste drie thuisduels kon Cercle Brugge telkens de 3 punten thuis houden.

Waasland-Beveren – OH Leuven (18:30)

Waasland-Beveren won op de eerste speeldag overtuigend op het veld van KV Kortrijk, maar verloor de 2 daaropvolgende duels tegen Standard de Liège en Zulte Waregem. OH Leuven raakte in de drie afgelopen wedstrijden telkens niet verder dan een gelijkspel.

De doelmannen van beide ploegen konden dit seizoen nog geen clean sheet op hun naam schrijven. Albanese zorgde in elke gespeelde wedstrijd voor een assist.  

Royal Excel Mouscron – SV Zulte Waregem (20:45)

Dit seizoen kon Mouscron nog geen punten thuishouden op Le Canonier. Ze speelden in de 2 uitwedstrijden telkens gelijk en dit leverde hen tot nog toe 2 punten op. Zulte-Waregem haalde vorig weekend de eerste overwinning van het seizoen binnen. Het won overtuigend met 4-1 in het Regenboogstadion.

In de laatste 6 onderlinge duels, bleef REM ongeslagen. De laatste nederlaag tegen Essevee dateert van 28 april 2018 (1-2 thuis).

Opvallend: doelman Koffi zorgde dit seizoen voor meer passes naar de speelhelft van de tegenspeler dan gelijk welke andere speler van Royal Excel Mouscron.

© VKA

Zondag 30 augustus

KRC Genk – Club Brugge (13:30)

Op zondag 30 augustus staan heel wat toppers op de planning. De eerste topaffiche van de dag is het duel tussen KRC Genk en Club Brugge.

KRC Genk kende een middelmatige start van het seizoen. Uit de 3 afgelopen wedstrijden, kon de kampioen van het seizoen 2018-2019 5 punten pakken. Landskampioen Club Brugge begon het seizoen met een dip. In Jan Breydel kon blauw-zwart nog geen punten pakken, enkel in de uitwedstrijd op het veld van KAS Eupen kon het de volle buit mee naar huis nemen.

KRC Genk kon in de laatste 9 JPL-wedstrijden tegen Club Brugge slechts 1 keer winnen.

Opvallend: KRC Genk kon in de laatste drie thuisduels de punten niet thuis houden. De laatste keer dat de Genkenaars een slechtere reeks neerzetten, dateert van november 2018 – januari 2019.

K. Beerschot V.A. – Standard de Liège (16:00)

Promovendus K. Beerschot V.A. begon zeer sterk aan het nieuwe seizoen. Het pakte 9 op 9 en versloeg vorig weekend huidig landskampioen Club Brugge en staat daarmee aan de leiding in het klassement. De Luikenaars hebben hun start ook niet gemist en staan met 7 op 9 op de 3de plaats in het klassement.

Raphael Holzhauser was betrokken bij 5 doelpunten van Beerschot. Hij deed de netten 3 keer trillen en tekende voor 2 assists. Daarmee is hij de speler die voor het meeste doelpunten zorgt in de Jupiler Pro League. Maxime Lestienne zorgt bij de Rouches voor doelgevaar. Hij kwam in de zestien van de tegenstander tot meer balcontacten (27) dan gelijke welke andere speler in de competitie.

Opvallend: K. Beerschot V.A. is, sinds Lierse K. in 1927/28, de eerste gepromoveerde ploeg die de eerste drie wedstrijden op het hoogste niveau wint.

Sporting Charleroi – Royal Antwerp FC (18:15)

Sporting Charleroi behaalde net zoals K. Beerschot V.A. 9 op 9. De Carolo’s konden in 2 wedstrijden de 0 op het bord houden. Royal Antwerp FC kon vorig weekend voor het eerst winnen sinds de start van het nieuwe seizoen. The Great Old won op de Bosuil met het kleinste verschil van KAA Gent.

Opvallend: Charleroi won voor het eerst sinds mei 2019 5 opeenvolgende wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het kan dit weekend voor het eerst sinds mei 2005 6 zeges op rij boeken. Verder wonnen de Carolo’s 9 van de laatste 10 thuiswedstrijden en behaalde het daarin 9 keer een clean sheet.

KAA Gent – KV Mechelen (20:45)

De vierde speeldag wordt afgesloten door KAA Gent en KV Mechelen. De Buffalo’s begonnen niet goed aan het nieuwe seizoen en staan voorlopig op de laatste plaats met 0 punten. KV Mechelen kon in de afgelopen 3 wedstrijden 1 keer winnen. Vorig weekend verloren ze thuis tegen Cercle Brugge.

Roman Yaremchuk zorgt in de Gentse aanvalslinie voor het doelgevaar, maar het ontbreekt hem aan efficiëntie. Uit 13 schoten kwam de speler geen enkele keer tot een doelpunt.

Opvallend: voor het eerst sinds 1987/1988 verloren de Buffalo’s de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen.

Gerelateerde artikels