Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 5

Na de interlandbreak, is het dit weekend terug tijd voor de Jupiler Pro League. Vrijdag opent KAS Eupen thuis in de Kehrweg speeldag 5 tegen KAA Gent. Leider Sporting Charleroi gaat zondag in het Regenboogstadion op zoek naar 15 op 15. K. Beerschot V.A. en KRC Genk sluiten op maandagavond de 5de speeldag af.

Vrijdag 11 september

KAS Eupen – KAA Gent (20:45)

De Buffalo’s kenden een zwakke start van het nieuwe seizoen. Vrijdag gaan ze in de Kehrweg op zoek naar hun tweede overwinning. Thuisploeg KAS Eupen kon dit seizoen nog geen enkele driepunter scoren. Hun laatste overwinning dateert van februari 2020, toen wonnen ze thuis met 2-1 van Royal Excel Mouscron.

Afgelopen seizoen won KAA Gent beide competitieduels van KAS Eupen (2-3 uit, 6-1 thuis). De laatste keer dat de Panda’s tegen KAA Gent konden winnen, is geleden van oktober 2016 (3-2 thuis).

Opvallend: KAA Gent verloor de laatste drie uitwedstrijden in de Jupiler Pro League. De laatste keer dat de Gentenaars vier uitduels op rij verloren, is geleden van september-oktober 2016

© NVE

Zaterdag 12 september

KV Mechelen – KV Oostende (16:15)

Het seizoen kende een aarzelende start voor KV Mechelen. Enkel op het veld van Royal Excel Mouscron slaagden ze er in om de drie punten te pakken. KV Oostende kon dit seizoen nog niet winnen. Op speeldag 4 hield het 1 punt thuis in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht.

In de onderlinge confrontaties van het afgelopen seizoen, was het telkens de thuisploeg die de drie punten thuis kon houden. De mannen van Vrancken konden in 8 thuiswedstrijden tegen KVO 4 keer winnen.

Opvallend: de laatste 8 doelpunten van Oostende, werden gemaakt door 8 verschillende spelers, namelijk: Bataille, Skúlason, Vargas, Sakala, Marquet, Vandendriessche, D’haese en Gueye.

OH Leuven – Standard de Liège (18:30)

OH Leuven krijgt op speeldag 5 de nummer 2 uit de competitie op bezoek aan den Dreef. De Leuvenaars konden op speeldag 4 voor het eerst sinds de start van het nieuwe seizoen winnen. De Rouches zijn dit seizoen nog ongeslagen en pakken zo 10 op 12. Arnaud Bodart kan, als hij de 0 houdt, een vierde clean sheet achter zijn naam zetten.

Uit de laatste 8 confrontaties met Standard de Liège, kon Leuven geen enkele keer winnen. In de laatste 4 thuisduels tegen Standard, kon OHL maar 1 keer scoren en incasseerde het 9 doelpunten.

Opvallend: Maxime Lestienne zorgt voor de creatieve input bij de bezoekers. Dit seizoen maakte hij 5 dribbels in het vijandelijk strafschopgebied en doet daarmee beter dan iedere andere speler in de Jupiler Pro League.

Club Brugge – Waasland-Beveren (20:45)

Het nieuwe seizoen begon moeizaam voor blauw-zwart. Na 2 keer verlies in eigen huis, komt dit weekend Waasland-Beveren op bezoek in Jan Breydel. De Waaslanders begonnen met een driepunter aan het nieuwe seizoen, maar nadien konden ze geen enkele match meer winnen. Bij de uitploeg zorgt Alessandro Albanese voor het gevaar. Met 3 assists op 4 speeldagen staat hij aan de top van het Pro Assist-klassement.

Club Brugge verloor in 16 wedstrijden 3 keer van Waasland-Beveren. De laatste keer dat de Waaslanders tegen blauw-zwart kon winnen, dateert van december 2018 (1-2 uit).

Opvallend: Club Brugge kon in de laatste twee thuisduels niet scoren. De ploeg bleef nog nooit 3 thuiswedstrijden op rij zonder goal.

© Bolcina/Photo News

Zondag 13 september

RSC Anderlecht – Cercle Brugge (13:30)

RSC Anderlecht bleef sinds de start van het nieuwe seizoen ongeslagen, maar kon uit 4 wedstrijden nog maar 1 keer winnen. Cercle Brugge verraste RAFC en KVM, maar kon geen 3 punten pakken tegen Standard en KV Kortrijk.

In de laatste 11 wedstrijden tegen Cercle Brugge, kon RSC Anderlecht 10 keer winnen. Cercle Brugge kon in december 2018 voor het laatst winnen tegen paars-wit (2-1 thuis).

Opvallend: in de laatste 20 thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge, kon Anderlecht telkens scoren. In 17 wedstrijden maakte paars-wit telkens minimaal 2 doelpunten.

STVV – Royal Antwerp FC (16:00)

The Great Old miste de start van het nieuwe seizoen en kon nog maar 1 keer winnen. De Kanaries wonnen 1 match en bleven in hun laatste 2 wedstrijden steken op een gelijkspel.

In de laatste 2 onderlinge confrontaties, kon STVV niet winnen tegen Royal Antwerp FC. In de laatste 9 thuisduels tegen de ploeg uit Antwerpen, verloor STVV maar 1 keer (december 2017).

SV Zulte Waregem – Sporting Charleroi (18:15)

Sporting Charleroi miste de start van het nieuwe seizoen niet en scoorde als enige ploeg 12 op 12. Zondag gaan ze op zoek naar de 15 op 15 in het Regenboogstadion. SV Zulte Waregem begon met 2 nederlagen aan het nieuwe seizoen, maar het herpakte zich en won de 2 laatste wedstrijden.

Uit de 4 laatste onderlinge wedstrijden, kon beide ploeg elk 2 keer winnen. Op 8 februari 2020 speelde Charleroi thuis tegen de mannen van Dury en won het met 4-0. Penneteau hield toen de 0. Houdt hij zondag voor de vierde keer dit seizoen zijn netten schoon?

Opvallend: Sporting Charleroi won als enige huidige Jupiler Pro League-ploeg 6 wedstrijden op een rij. De laatste keer dat een ploeg 7 keer na elkaar kon winnen, dateert van april-augustus 1993

KV Kortrijk – Royal Excel Mouscron (20:45)

Voor KV Kortrijk begon 2020-2021 goed. Uit 4 wedstrijden, wonnen de Kerels 2 keer en zo staan ze op 4de plaats in de klassement. Royal Excel Mouscron begon minder goed en dit seizoen nog geen enkele keer winnen. . 

Les Hurlus konden in de laatste 2 onderlinge confrontaties telkens winnen. Van de laatste 6 thuiswedstrijden tegen REM, verloor KVK maar 1 keer. En dit was vorig seizoen.

Opvallend: Royal Excel Mouscron is de enige ploeg die al zijn doelpunten via standaardsituaties maakte

Maandag 14 september

K. Beerschot V.A. – KRC Genk (20:45)

Speeldag 5 wordt afgesloten met een duel tussen K. Beerschot V.A. en KRC Genk. De promovendus begon goed aan het nieuwe seizoen en pakte 9 op 12. Voor KRC Genk verliep de seizoensstart moeizamer. Uit 4 matchen kon het nog maar 1 keer winnen; tegen Zulte Waregem.  

Gerelateerde artikels