Voorbeschouwing Jupiler Pro League: speeldag 5

Speeldag 5 wordt dit weekend afgetrapt op Sclessin. Daar neemt Standard de Liège het vrijdagavond op tegen KV Oostende. Op zaterdag staan er 3 wedstrijden op het programma. Onder andere OH Leuven neemt het op tegen KAS Eupen, dat nog niet verloor dit seizoen. Op zondag ontvangt Club Brugge K. Beerschot V.A. en trekt leider Royale Union Saint-Gilloise naar KV Mechelen.

Vrijdag 20 augustus 2021

Standard de Liège – KV Oostende

Vrijdagavond openen Standard de Liège en KV Oostende de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League. Na 4 speeldagen telt KV Oostende 9 punten en staat het samen met Royale Union Saint-Gilloise aan de leiding van het klassement . De ploeg van Blessin trekt dus met vertrouwen naar Sclessin.

Van de laatste onderlinge confrontaties, won KV Oostende namelijk de laatste twee wedstrijden tegen Standard in de Europe play-offs.

© VKA

Zaterdag 21 augustus 2021

RFC Seraing – Cercle Brugge

De eerste wedstrijd op zaterdag is het treffen tussen RFC Seraing en Cercle Brugge. De thuisploeg kon dit seizoen al één keer in eigen huis winnen. Les Métallos willen zaterdag hun tweede overwinning van het seizoen pakken.

Van de laatste 16 wedstrijden tegen Cercle Brugge, verloor RFC Seraing slechts twee keer.

OH Leuven – KAS Eupen

In het King Power at Den Dreef Stadion neemt OH Leuven het op tegen KAS Eupen. OH Leuven miste de start van de competitie en kon net als K. Beerschot V.A. nog geen wedstrijd winnen. KAS Eupen daarentegen is nog steeds ongeslagen en staat met 8 punten mee in de top van het klassement.

De laatste twee ontmoetingen tussen beide clubs eindigden telkens in een gelijkspel: 1-1 in Leuven in augustus 2020 en 3-3 in Eupen in maart 2021.

 

STVV – KV Kortrijk

De laatste wedstrijd op zaterdag is het duel tussen STVV en KV Kortrijk. STVV won de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, maar kon daarna geen driepunter meer pakken. Met 6 op 6 begon KV Kortrijk het seizoen beter dan de thuisploeg, maar ook de Kerels kenden daarna een terugval. Beide clubs zijn dus nog op zoek naar een  volgende overwinning.

© DH

Zondag 22 augustus 2021

SV Zulte Waregem – Sporting Charleroi

Op zondag is de eerste wedstrijd een duel tussen SV Zulte Waregem en Sporting Charleroi. Charleroi telt met 6 punten 2 punten meer dan thuisploeg Zulte Waregem. Essevee verloor bovendien voor het eerst in haar geschiedenis de eerste twee thuismatchen van een Jupiler Pro League club seizoen. De ploeg van Franky Dury heeft dus redenen genoeg om zondag op scherp te staan.

 

Club Brugge – K. Beerschot V.A.

Landskampioen Club Brugge neemt het zondag op tegen K. Beerschot V.A. Vorig seizoen stond deze affiche ook op het programma in de beginfase van het seizoen. Toen won Beerschot, maar dit seizoen kennen de Antwerpenaren een minder goede start van het seizoen met een 1 op 12. Club Brugge verloor dit seizoen nog niet, maar speelde al twee keer gelijk. De ploeg van Clement tankte echter vertrouwen na de laatste wedstrijd, die vlot werd gewonnen met 0-4 op het veld van Zulte Waregem.

 

KV Mechelen – Royale Union Saint-Gilloise

Zondagavond sluiten KV Mechelen en Royale Union Saint-Gilloise de vijfde speeldag af. Thuisploeg KV Mechelen kent met een 3 op 12 een moeizame seizoenstart. Promovendus Union daarentegen is scherp uit de startblokken geschoten. Met een 9 op 12 staan de Unionisten aan de kop van het klassement. Bovendien won de ploeg van Mazzu al tweemaal op verplaatsing dit seizoen.

© JBO