Voorbeschouwing: Play-offs en Seraing-RWDM

© PCR

In de Champions' Play-offs gaat leider R. Union SG zondag op bezoek bij Antwerp. RSC Anderlecht ontvangt even later Club Brugge. Voor de Brusselaars en de Bruggelingen komt het erop aan geen steken te laten vallen vlak voor hun dubbele confrontatie op de derde en vierde speeldag. En er is nog meer spanning, want RFC Seraing en RWDM beslechten zaterdagavond wie het laatste plekje in de Jupiler Pro League krijgt.

Op speeldag 1 mocht Club Brugge de spits afbijten en zo kon Blauw-Zwart de druk bij R. Union SG leggen. De Brusselaars weerstonden aan de spanning en zetten stadsrivaal RSC Anderlecht vlot opzij - al voor de derde keer dit seizoen. Komend weekend zijn de rollen omgedraaid en steekt l’USG als eerste van wal op het veld van de Great Old. 

Club Brugge staat bovendien voor een verplaatsing naar het Lotto Park, waar RSCA al twee jaar ongeslagen is tegen de aartsrivaal. Het team van Alfred Schreuder is wel bezig aan een knappe reeks. Tegen RSC Anderlecht kan Club zijn tiende opeenvolgende competitiezege boeken. Paars-Wit is na twee enorme opdoffers echter gebrand op een reactie.

In de Europe Play-offs trekt KRC Genk vrijdagavond al naar KV Mechelen. Een dag later staat Sporting Charleroi - KAA Gent op het menu. De strijd om de eerste plaats ligt er helemaal open. KV Mechelen en KRC Genk volgen op twee punten van KAA Gent en Charleroi telt vier punten minder dan de Buffalo's.

De terugwedstrijd RFC Seraing - RWDM in de barrages om een plaats in 1A is zaterdagavond voorzien. 'Les Métallos' beschikken over de beste papieren om hun verblijf in de Jupiler Pro League te verlengen. RFC Seraing won de heenmatch in Molenbeek met 0-1 en neemt het in een vol huis op tegen RWDM.

Gerelateerde artikels