Voorbeschouwing speeldag 28

© JBO

Zowel de Champions’ Play-offs als de Europe Play-offs krijgen stilaan vorm. Ploegen die nog de ambitie hebben om een ticket voor een van die eindrondes te pakken, moeten stilaan in actie schieten. Een vooruitblik op speeldag 28 in de Jupiler Pro League.

KAA Gent is een van die ploegen die nog in aanmerking komt om een plekje in de top vier te bemachtigen. De kloof met RSC Anderlecht – vierde in de stand – bedraagt vijf punten. Een thuisoverwinning van de Buffalo’s tegen RFC Seraing komende vrijdag is bijna een must om nog over de Brusselaars te springen in de stand. Maar ook de Luikenaars hebben punten nodig.

Seraing kijkt achterom want rode lantaarn K. Beerschot V.A. verkleinde de achterstand tot zeven punten en heeft nog een match tegoed. De Ratten spelen zaterdagnamiddag op het veld van KSV Cercle Brugge. Aansluitend volgt de derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem. Essevee blijft al een hele poos vlak boven de gevarenzone hangen en KVK wil een vijfde nederlaag op rij vermijden.

© PDV

Nog op zaterdag speelt KV Oostende gastheer voor Standard de Liège. R. Union SG zag zijn knappe reeks in de competitie abrupt onderbroken door STVV. Zaterdagavond gaat de competitieleider op bezoek bij Charleroi, de nummer zes in de stand. De Brusselaars hebben in het klassement nog altijd een ruime voorsprong op eerste achtervolgers R. Antwerp FC (7 punten) en Club Brugge (9 punten).7

Vuurdoop in Brugge

Beide komen zondag pas in actie. De Great Old speelt 's middags thuis tegen KV Mechelen, dat zijn plekje in de top acht verdedigt. Club Brugge trekt naar een zwalpend KAS Eupen. De tegenvallende resultaten in de Oostkantons kostten trainer Stefan Krämer de kop. Zijn assistent Michael Valkanis debuteert zo als hoofdcoach meteen tegen de regerende kampioen.

RSC Anderlecht staat na twee overwinningen op rij steviger vierde en speelt zondag in de vooravond thuis tegen KRC Genk. De Limburgers komen na een wisselvallig seizoen stilaan onder stoom en kunnen Paars-Wit zenuwachtig maken in de strijd om de Champions’ Play-offs. De speeldag wordt zondagavond afgesloten op Stayen met een duel tussen middenmotors STVV en OH Leuven.

Wil je nog even de gebeurtenissen van speeldag 27 opfrissen? Lees dan hier de samenvatting of bekijk de video's van het vorige voetbalweekend.