Voorbeschouwing speeldag 31

© Orange Pictures

Met nog vier duels te gaan in de reguliere competities draait het nu echt om de knikkers. Na speeldag 31 kan het lot van rode lantaarn K. Beerschot VA. helemaal bezegeld zijn. RSC Anderlecht - R. Antwerp FC kan cruciaal zijn in de strijd om de Champions’ Play-offs. En om het weekend helemaal boeiend te maken, staan er twee derby’s op het menu.

Royale Union Saint-Gilloise heeft zijn ticket voor de Champions’ Play-offs al beet. Voor de competitieleider komt het erop aan die aan te vatten met zoveel mogelijk voorsprong op de concurrentie. De Brusselaars zakken vrijdagavond al af naar Leuven voor een confrontatie met OHL. De thuisploeg had nog een waterkans op de Europe Play-offs, maar moet daar na een 1 op 9 stilaan een kruis over maken. Alleen een sterke eindspurt - met winst tegen RUSG - kan daar nog verandering in brengen. OH Leuven versloeg de Brusselaars al in de heenmatch.

Zaterdag volgt alvast een voorsmaakje van de Europe Play-offs met KV Mechelen - Sporting Charleroi. Cercle Brugge hoopt de top 8 ook nog te halen, maar moet in eigen huis dan wel voorbij de West-Vlaamse buren van KV Kortrijk zien te geraken. Nog op zaterdag kunnen SV Zulte Waregem en KAS Eupen zich bijna volledig uit de gevarenzone hijsen. De twee teams nemen het in de vooravond tegen elkaar op in de Elindus Arena. Na afloop gaat Club Brugge op het veld van streekgenoot KV Oostende op zoek naar de vijfde overwinning op rij.

© Sebastien Smets

Met een onvervalste topper trappen we jouw zondagnamiddag op gang. RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC zijn nog niet helemaal zeker van hun plek in de Champions’ Play-offs, want KAA Gent zit beide ploegen op de hielen. De winnaar van de kraker zet een grote stap richting top 4, de verliezer wacht nog drie zenuwslopende speeldag. Met een gelijkspel schiet geen van beide veel op. De Great Old won in eigen huis de laatste twee confrontaties.

Zondag vol spanning

KAA Gent zal de match tussen RSC Anderlecht en R. Antwerp FC met argusogen volgen, maar speelt nadien zelf nog op het veld van K. Beerschot VA. De Buffalo’s kunnen zich met het oog op de Champions’ Play-offs geen misstap veroorloven bij de rode lantaarn, die zelf voor de match van de laatste kans staat. Als K. Beerschot VA verliest, heeft het zijn lot niet meer in eigen handen. Mocht RFC Seraing dan zondagavond op het veld van Standard de Liège winnen, is de degradatie voor K. Beerschot VA zelfs een feit.

Behalve de Luikse derby als afsluiter van de 31e speeldag, staat er ook een Limburgse derby op het programma. KRC Genk neemt het in eigen huis op tegen STVV. Het altijd beladen streekduel krijgt extra pigment door de sportieve inzet. KRC Genk verdedigt haar achtste plek en een voorsprong van 5 punten op Cercle Brugge en OH Leuven. Maar ook de Kanaries zijn nog niet helemaal uitgeteld, want volgen op 6 punten van de Limburgse rivaal. Winst van STVV kan de strijd om de Europe Play-offs dus helemaal open gooien. KRC Genk won evenwel de laatste vier onderlinge duels.