Voorbeschouwing speeldag 33

© JDM

Het is money-time in de Jupiler Pro League. Wie pakt het laatste Champions’ Play-offticket? En welke clubs plaatsen zich voor de Europe Play-offs? Komt RFC Seraing nog van de zeventiende plek af? Alle antwoorden kennen we mogelijks na de 33e speeldag.

Terwijl komend weekend in de 1B Pro League beslissend kan zijn, nadert de reguliere competitie van de Jupiler Pro League ook zijn einde. Rode lantaarn K. Beerschot V.A. opent de 33e speeldag tegen regerend kampioen Club Brugge. De degradatie vermijden, lukt niet meer, maar de Antwerpse club wil maar al te graag stokken in de wielen van Blauw-Zwart steken. Club Brugge verkleint bij winst op het Kiel de kloof met leider R. Union SG tot 2 punten.

De Brusselaars komen zondag pas in actie op het veld van Standard de Liège, maar zaterdag zijn de ogen eerst gericht op SV Zulte Waregem - STVV. De Kanaries bikkelen met rivaal KRC Genk voor de achtste plek. Een overwinning in Waregem zet STVV in polepositie, maar Essevee heeft zelf ook nog minstens een punt nodig om zeker te zijn van het behoud.

© VKA

RFC Seraing zakt nadien met het mes op de keel af naar Oostende. Als SV Zulte Waregem verliest, biedt enkel een driepunter tegen KVO nog een waterkans om weg te geraken van de voorlaatste plek. KV Mechelen ontvangt op zaterdag KV Kortrijk voor OH Leuven en R. Antwerp FC elkaar partij geven. De Great Old is met RSC Anderlecht en KAA Gent verwikkeld in een strijd voor de top 4. Mits winst staat RAFC er goed voor.

Zondag kunnen KAA Gent (op het veld van Cercle Brugge) en RSC Anderlecht (thuis tegen Sporting Charleroi) zich geen misstap veroorloven in de strijd om een plek voor de Champions’ Play-offs. Tot slot ontvangt KRC Genk voor eigen publiek KAS Eupen. De Limburgers zullen enkel vrede nemen met drie punten.