Voorbeschouwing speeldag 33 Jupiler Pro League

De laatste speeldag van de reguliere competitie wordt zaterdag afgetrapt op Mambourg, waar Sporting Charleroi het opneemt tegen KAS Eupen. De meeste wedstrijden worden zondag om 18:00 gespeeld. Dan wordt er definitief beslist wie het laatste ticket voor de Champions’ play-offs pakt en wie rechtstreeks degradeert.

Ook als voetballiefhebber kan je deze week heel wat zelf bepalen. Stem elke wedstrijd op jouw man van de match en maak kans op een gesigneerd shirt van jouw favoriete club!

Om deel te nemen maak je eerst hier je My Pro League account aan. Vanaf de 75e minuut van elke wedstrijd die dit weekend gespeeld wordt, kan je vervolgens met je account stemmen op jouw man van de match. Als deelnemer maak je kans om een gratis shirt te winnen van jouw favoriete club.

Zaterdag 17/04

Sporting Charleroi – KAS Eupen: 18u30

Sporting Charleroi trapt op zaterdag de laatste speeldag op gang tegen KAS Eupen. Beide ploegen hun seizoen zit er na deze speeldag op. Ondanks een goed seizoensbegin kenden de Zebra’s na Nieuwjaar een dip. De bezoekers uit Eupen tellen 2 punten minder dan Charleroi en ook zij kunnen zich dus niet meer plaatsten voor de Europe play-offs.

De dip waarin Charleroi zich bevindt duurt al sinds februari. De ploeg van Belhocine kon al 8 wedstrijden niet meer winnen. Deze laatste speeldag is dus een mooie opportuniteit om het seizoen alsnog met een positieve noot te eindigen. Daarvoor moet er dan wel gewonnen worden van Eupen, iets dat eerder dit seizoen aan de Kehrweg niet lukte. Het werd toen 3-1 in het voordeel van de Panda’s.

Royal Antwerp FC – KRC Genk: 20u45

De tweede wedstrijd op zaterdag is de topper tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk. Beide ploegen hebben hun ticket voor de Champions’ play-offs al beet en houden dus nu al een krachtmeting voor wat nog komen zal.

Ondanks de recente thuisnederlaag tegen RSC Anderlecht pakte Antwerp 9 op 12. Ook KRC Genk zit in een goede flow. De ploeg van Van den Brom behaalde een knappe 13 op 15. Het belooft dus een interessant duel te worden tussen de nummer 2 en nummer 3. De vorige confrontatie tussen beide clubs resulteerde in een 4-2 overwinning van Genk.

© PDV

Zondag 18/04

Club Brugge – Royal Excel Mouscron: 18u00

Op zondag ontvangt Club Brugge Royal Excel Mouscron. Club zoekt naar eerherstel na de verloren topper in het Lotto Park van afgelopen speeldag. Ook Moeskroen komt het mes tussen de tanden naar Jan Breydel. De Henegouwers kunnen zich alleen nog redden via barragewedstrijden, maar daar maakt Waasland-Beveren mathematisch ook nog altijd kans op.

Beide clubs hebben duidelijk hun redenen om een resultaat te halen en hopen alvast dat hun vizier scherper staat dan de vorige confrontatie in het begin van het seizoen. Toen werd het 0-0 op Stade Le Canonnier.

Standard de Liège – K. Beerschot V.A.: 18u00

Met het oog op de Europe play-offs is Standard de Liège – K. Beerschot V.A. een echte topper. Beide clubs tellen evenveel punten in de stand en staan voorlopig allebei op een plek die een ticket voor de Europe play-offs rechtvaardigt.

Standard heeft met een 7 op 9 de beste vorm tussen de 2 clubs te pakken. Waar de Rouches ook graag aan zullen terugdenken, is aan de heenmatch op het Kiel. Toen werd het 0-3. Voor Beerschot dan weer een extra reden om zondag het beste van zichzelf te geven in een duel dat bepaalt wie deelneemt aan de Europe play-offs.

KV Oostende – Cercle Brugge: 18u00

De West-Vlaamse derby kan enkel voor thuisploeg KV Oostende nog een rol van betekenis spelen. De Kustboys maken mathematisch nog altijd kans op een plek in de top 4, al moet STVV dan wel winnen van RSC Anderlecht en moet het zelf Cercle Brugge kloppen.

De bezoekers hebben na een 6 op 6 geen zorgen meer. De ploeg van Yves Vanderhaeghe is officieel gered en kan deze laatste speeldag in alle rust benaderen. Thuisploeg Oostende heeft na het verlies tegen Waasland-Beveren Anderlecht moeten lossen in de stand, maar door vorige speeldag te winnen van Beerschot blijft KVO kans maken op de 4e plek. De ploeg van Alexandre Blessin kan alvast vertrouwen tanken uit de vorige confrontatie met Cercle Brugge. Toen won het met 0-1 op Jan Breydel.

SV Zulte Waregem – KAA Gent: 18u00

Net als Standard de Liège – K. Beerschot V.A. is SV Zulte Waregem – KAA Gent een duel tussen 2 ploegen die nog kans maken op een ticket voor de Europe play-offs. Thuisploeg Zulte heeft met een 3 op 12 een mindere periode achter de rug. KAA Gent behaalde de afgelopen speeldagen afwisselende resultaten, maar won vorige speeldag wel overtuigend met 4-0 van Sporting Charleroi.

Zulte Waregem en Gent maken zich hoe dan ook op voor een wedstrijd die het vervolg van het seizoen van beide clubs zal beslissen. Wie de 3 punten pakt, speelt de Europe play-offs. De vorige keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was Zulte de sterkste. De ploeg van Franky Dury won toen met 0-3 in de Ghelamco Arena.

KV Kortrijk – KV Mechelen: 18u00

Thuisploeg KV Kortrijk staat al even uit de gevarenzone en speelt met een rustig gemoed het seizoen uit. De bezoekers uit Mechelen maken wel nog een kans om een verlengstuk aan hun seizoen te breien want ze doen nog altijd mee voor de Europe play-offs.

KV Kortrijk behaalde na een mindere periode vorige week een spectaculaire zege tegen Waasland-Beveren. De Kerels wonnen in extremis met 3-4 op de Freethiel. Ook Malinwa kon vorige speeldag na lange tijd nog eens de 3 punten pakken. Het won thuis met 4-2 van SV Zulte Waregem. De laatste keer dat beide clubs elkaar bekampten won Kortrijk met 1-2.

STVV – RSC Anderlecht: 18u00

Met STVV – RSC Anderlecht staat er met name voor paars-wit een belangrijke wedstrijd op het programma. Als Anderlecht niet verliest op Stayen is het zeker van de deelname aan de Champions’ play-offs. Voor STVV is het de laatste wedstrijd van het seizoen.

Als paars-wit niet verliest is het dus sowieso zeker van een plek in de top 4. De goede vorm van de ploeg van Kompany is een goed vooruitzicht. Thuisploeg STVV behaalde een 7 op 12, maar verloor vorig weekend de Limburgse derby van KRC Genk met 4-0. In het begin van het seizoen wist Anderlecht te winnen van STVV. Het werd toen 3-1 in het Lotto park.

OH Leuven – Waasland-Beveren: 18u00

Ook OH Leuven en Waasland-Beveren spelen zondag hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Voor beide ploegen een match met heel veel inzet. OH Leuven maakt nog een kans op een ticket voor de Europe play-offs en voor Waasland-Beveren is het de laatste kans om rechtstreekse degradatie af te wenden. Daarvoor moet het wel winnen.

De Leuvenaars konden geen van hun laatste 4 wedstrijden winnen. Ook Waasland-Beveren heeft de laatste speeldagen geen echte reeks kunnen neerzetten, ondanks een 0-2 overwinning op KV Oostende 3 speeldagen terug. Helemaal terug in het begin van het seizoen trok OH Leuven op de Freethiel aan het langste eind met een 1-3 overwinning.

© JBO

Gerelateerde artikels