Voorbesschouwing - 1B Pro League: Speeldag 24

© NVE

Vrijdagavond trappen KVC Westerlo en kersvers kampioen Royale Union Saint-Gilloise speeldag 24 van de 1B Pro League af. Lierse K. en Lommel SK treffen elkaar op zaterdag. Vervolgens zakt op zondag RWDM af naar RFC Seraing en sluiten Club NXT en K.M.S.K Deinze speeldag 24 af.

Vrijdag 19 maart

KVC Westerlo – Union SG

Op vrijdagavond trekt Royale Union SG naar Het Kuipje. De manschappen van Felice Mazzu kroonden zich vorig weekend na hun overwinning tot kampioen van de 1B Pro League. KVC Westerlo zit met een 2 op 9 in een mindere periode en zag Lommel SK over zich wippen in het klassement. De clubs treffen elkaar voor de laatste keer dit seizoen. In de 3 eerdere confrontaties was Union tweemaal de sterkste. Eén keer kwamen beide clubs niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

© PCR

Zaterdag 20 maart

Lierse K. – Lommel SK

Op zaterdag de Pallieters Lommel SK. De thuisploeg is met een 0 op 12 bezig aan een negatieve reeks en staat voorlaatste in het klassement. Lommel klom daarentegen op naar een 3e plaats na een 9 op 12. Die reeks begon het trouwens met een 2-1 overwinning tegen Lierse K. 

Naast die 2-1 overwinning wist Lommel de andere 2 confrontaties met Lierse ook elke keer te winnen. 

© PDV

Zondag 21 maart

RFC Seraing – RWDM

Zondag ontvangt RFC Seraing RWDM. De thuisploeg staat 2e in de stand en zit in een positieve flow na een 10 op 12. De bezoekers van RWDM konden daarentegen geen van hun laatste 4 wedstrijden winnen. 

De vorige 3 keer dat beide clubs elkaar bekampten trok Seraing tweemaal aan het langste eind. Eén keer was RWDM de sterkste.

Club NXT – K.M.S.K Deinze

Club NXT en K.M.S.K Deinze sluiten zondagavond speeldag 24 af. De thuisploeg weet al even niet meer wat winnen is en draagt de rode lantaarn. K.M.S.K Deinze daarentegen verloor al 3 wedstrijden niet meer. Eén van die drie wedstrijden was de spectaculaire inhaalwedstrijd tegen RWDM. Die eindigde op een 4-4 gelijkspel. 
In de vorige 3 confrontaties tussen Club NXT en K.M.S.K Deinze was Deinze tweemaal de winnaar. Eén keer deelden beide clubs de punten. 

© PCR

Gerelateerde artikels