Vooruitblik op Croky Cup

© VKA

Slechts vier wedstrijden scheiden één ploeg van de opperste victorie. Het is alles of niets in de Croky Cup. Laten we eens kijken naar de teams die strijden om een plekje in de kwartfinales van de belangrijkste eliminatiecompetitie van België.

Bijna, maar toch niet helemaal. Dat was het verhaal van Gent in de Croky Cup vorig seizoen. Het verloor in de finale tegen KV Mechelen waardoor de Buffalo's hun bekerdroom - de laatste eindzege van de Gentenaars dateert uit 2010 - een jaar langer moesten opbergen. Maar dit seizoen lijkt het erop dat aan het wachten een einde zou kunnen komen.

De 4-0 overwinning van de Buffalo's in de 1/16de finale was onbetwistbaar, met Giorgi Kvilitaia die twee doelpunten maakte tegen Eendracht Aalst. Sporting Charleroi kan in de 1/8ste finales echter een struikelblok blijken voor het team van Jess Thorup.

Het was het Iraanse duo Kaveh Rezaei en Ali Gholizadeh dat het verschil maakte in Charleroi's 3-2 overwinning in de vorige ronde. En Rezaei, die dit seizoen bij zijn terugkeer bij de Zebra's opnieuw het mooie weer maakt, zal in het Stade du Pays de Charleroi willen doorgaan op dit elan.

Maar als er ook maar één team is dat erin gelooft dat het een stokje voor de Croky Cup-droom van Gent kan steken, dan is het wel tornooifavoriet Club Brugge. Het blauw-zwarte leger zal het in hun 1/8ste finale opnemen tegen Oostende. De Bruggelingen zullen met volle kracht uitpakken, zeker na hun overwinning op amateurclub Francs Borains in de afgelopen ronde. Zou dit, nu Oostende het moeilijk heeft in de Jupiler Pro League, voor Philippe Clement en de zijnen de perfecte kans kunnen zijn om door te stoten naar de kwartfinale?

Als er één naam is die aantoont dat de lagere reeksen ernstig genomen moeten worden, dan is het wel Westerlo. De club uit de Proximus League heeft zijn indrukwekkende vorm al buiten de Croky Cup laten zien door JPL-club Waasland-Beveren te verslaan en zich zo te kwalificeren voor deze wedstrijd. Westerlo speelt uit bij de  PXL-collega's van Union Saint-Gilloise, wat beide teams de perfecte gelegenheid biedt om ver in de competitie te komen.

Voor twee van de teams die in de 1/8ste finale strijden, eindigt de reis in het Koning Boudewijnstadion met de kans op de opperste victorie: het winnen van de Croky Cup. Wie grijpt de kans en heeft wat nodig is om tot Croky Cup-kampioen gekroond te worden?

Voor de laatste odds en de beste markten voor de Croky Cup gaat u naar Betway, de officiële wedpartner van de Croky Cup.