Royale Union Saint-Gilloise voorziet commentaar voor blindentribune

Voetbal toegankelijk maken, zowel op als naast het veld, is een pijler van het maatschappelijk engagement van de Pro League en haar clubs. Op de Internationale Dag voor Personen met een Beperking brengen we enkele initiatieven onder de aandacht die dit engagement concretiseren.

Eerste keer blindentribune bij Royale Union Saint-Gilloise

Tijdens de wedstrijd Royale Union Saint-Gilloise - OH Leuven op vrijdag 26 november organiseerde de club uit Brussel voor het eerst een tribune voor blinden en slechtzienden. Met behulp van gespecialiseerde commentatoren van Inter beleefden een 10-tal supporters een bijzondere avond in het Joseph Marienstadion.

Ook Club Brugge, Royal Antwerp FC, KAA Gent, KRC Genk en RSC Anderlecht organiseren regelmatig een tribune voor blinde -en slechtziende supporters tijdens hun thuiswedstrijden.

Bekijk de reportage van Eleven United bij de blindentribune van Royale Union Saint-Gilloise hieronder.

Pro League partner in Europees project voor toegankelijke voetbalstadions

De Pro League, de KBVB en Inter maken deel uit van een meerjarig Europees project dat het toegankelijkheidsbeleid en de inclusie van mensen met een beperking wil verbeteren.

In november werd een eerste internationale enquête gelanceerd voor voetbalfans met een beperking. Met de resultaten zullen de projectpartners een langetermijnstrategie uitstippelen en prioritaire acties bepalen om de toegankelijkheid en inclusie in het voetbal te versterken.

De Pro League streeft er naar om elke supporter de kans te geven om toeschouwer te zijn van haar competities.