Vrouwenteams in het nieuwe Panini-album

© Photo News

In het nieuwe Pro League Panini-album, dat in november uitkomt, zullen voor het eerst ook de stickers van de speelsters van de damesteams uit de Superleague verzameld kunnen worden. Een primeur waar Panini Belgium en de Pro League trots op zijn.

Het is een echte traditie voor vele generaties voetbalfans. Alle spelers uit de hoogste Belgische voetbalcompetities verzamelen in een Panini-album. De komende editie pakt uit met een mooie primeur. Naast de spelers uit de Jupiler Pro League en Proximus League zullen ook de stickers van de speelsters van de 6 damesteams uit de Super League verzameld kunnen worden dit jaar.

Met de toevoeging van de damesploegen uit de Super League, de hoogste Belgische vrouwenvoetbalafdeling, willen de Pro League en Panini Belgium het Belgische vrouwenvoetbal verder versterken en promoten.

"Het verzamelen van de Panini-stickers is een traditie die al decennia een unieke plaats kent in het voetbal. Van generatie op generatie verzamelen fans de stickers van hun favoriete teams. Maar dit is helemaal geen exclusieve traditie van vader op zoon, natuurlijk. Ook meisjes houden van voetbal en het vrouwenvoetbal wint steeds meer aan populariteit. Daarom wilden we absoluut onze damesteams in het komende album zien verschijnen", aldus Pierre François, CEO van de Pro League.

De Pro League wordt op die manier de eerste liga die het vrouwen- en mannenvoetbal samenbrengt in haar verzamelalbum: "Met de toevoeging van de damesteams willen we niet alleen het Belgische vrouwenvoetbal een duwtje in de rug geven, we willen ook de fans van het vrouwenvoetbal en de steeds groter wordende groep voetballende meisjes de kans geven om hun idolen te verzamelen", aldus Thierry de Latre du Bosqueau, directeur van Panini Belgium.
 
Het nieuwe Panini-album Football 2020 en de stickers van de Super League-speelsters komen vanaf november in omloop.

Gerelateerde artikels