Warme oproep om de scheidsrechters te steunen en te respecteren

© Philippe Crochet / Photo News

Dit weekend verdienen de scheidsrechters meer dan ooit eenieders steun. Daarom heeft de Raad van Bestuur van de Pro League woensdagavond een oproep gelanceerd aan alle clubs van de Jupiler Pro League en de Proximus League.

"In de huidige context is het van het allergrootste belang om zorgzaam om te gaan met de geloofwaardigheid van onze sport en vooral het scheidsrechterskorps, dat instaat voor het vlotte verloop van onze wedstrijden, alle steun te geven die het verdient", klinkt het in de oproep die gericht is aan de bestuursleden, leden van de technische staf en alle spelers van 1A en 1B.

"Daarom vraagt de Raad van Bestuur van de Pro League aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen (applaus, erehagen,...) te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen", gaat de oproep verder. De stadionspeakers kunnen ingeschakeld worden om het publiek te informeren over de acties.

"De moeilijke maar onmisbare taak van de scheidsrechters bij het verloop van deze wedstrijden, verdient meer dan ooit ons respect", besluit de Pro League de oproep.

Voorzitter Marc Coucke voegde er op de persconferentie na de bijzondere Raad van Bestuur nog aan toe: "Het wordt een lastige speeldag voor de refs. En er zullen ongetwijfeld discutabele beslissingen genomen worden waarover gemord zal worden. Maar toch doe ik een warme oproep om de scheidsrechters te steunen en te respecteren. Zij verdienen niet dat bepaalde zaken veralgemeend worden. Als we hen nu niet steunen, zitten we binnen een aantal jaar zonder scheidsrechters."