Welke is de allermooiste Pro League-goal? Jij beslist!

© IMAGO/Belga

Wat is het mooiste doelpunt uit de Belgische voetbalgeschiedenis? Welke goal zorgt na al die jaren nog steeds voor kippenvel? Dat bepaalt elke fan de komende weken zelf! Eleven Sports en de Pro League gaan samen met de fans via een online stemming op zoek naar de Ultimate Goal.

De voorbije seizoenen kon de Belgische voetbalfan al zijn ultieme Eleven Dream Team samenstellen en hun Ultimate Shirt uit de Belgische voetbalgeschiedenis kiezen. Zo brachten vorig jaar ruim 75.000 fans hun stem uit voor hun favoriete shirt. Dit jaar gaan Eleven Sports en de Pro League op zoek naar het mooiste doelpunt uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

 Wordt het een heerlijke knal in de kruising, een lang uitgesponnen aanval die een doelpunt oplevert of net die ene treffer die een landstitel, een stuntzege of een historische triomf tegen de eeuwige rivaal opleverde? Van welke goal gaan de haren op de armen bij iedere voetballiefhebber steeds weer rechtstaan? De keuze is aan de fans.

In de eerste fase van de campagne kunnen de supporters van elke club uit de Jupiler Pro League of de Challenger Pro League kiezen uit een selectie van vijf doelpunten van hun favoriete voetbalclub. Een panel van experten bij Eleven selecteerde uit de voorbije 50 jaar niet alleen de mooiste doelpunten, maar ook belangrijke goals of doelpunten met een emotioneel randje.

In de tweede fase kunnen de fans uit de mooiste en meest iconische doelpunten van alle clubs hun top drie selecteren. Het doelpunt dat uiteindelijk de meeste stemmen krijgt, wordt verkozen tot Pro League Ultimate Goal tijdens de Pro League Awards.

Vanaf vandaag, dinsdag 6 december, is het aan de fans. Stemmen kan tot en met 31 januari 2023. Wie gestemd heeft kan zijn of haar keuze meteen delen met (voetbal-)vrienden en familie en maakt bovendien kans op een gesigneerd shirt.

 

Gerelateerde artikels