Welkom in een rookvrij stadion

Sinds dit seizoen zijn alle tribunes in de Pro League stadions rookvrij.

Daar wordt deze maand extra aandacht aan besteed:

  • Tijdens de novemberwedstrijden verschijnt in elk stadion op de LED-boarding de boodschap: ‘Welkom in een rookvrij stadion!’
  • Bij de ingang van elk stadion worden toeschouwers begroet met een signalisatiebord: ‘In dit stadion supporter ik rookvrij’.
  • Komend weekend, tijdens de speeldagen 15 (Jupiler Pro League) en 12 (1B Pro League) zullen de clubs en de Pro League de boodschap van een rookvrije voetbalbeleving via hun socials onderstrepen.

Een partnerschap met de Stichting tegen Kanker

Om haar stadions rookvrij te maken, werkt de Pro League samen met Stichting tegen Kanker. Zij heeft de ervaring om het proces naar een rookvrije stadions te begeleiden, ondermeer via het opleiden en sensibiliseren van stewards.

"Elke fan heeft het recht om een wedstrijd bij te wonen in een veilige en rookvrije omgeving. Op wedstrijddagen spelen de stewards een cruciale rol bij de bewustmaking van de fans. De door Stichting tegen Kanker georganiseerde workshops zijn bijzonder nuttig om onze stewards de instrumenten te geven om onze boodschap op de juiste manier over te brengen”, aldus Alain Eliasy, Football & Community Manager bij Royale Union Saint-Gilloise.

© Becreativeinfo.com

Generatie Rookvrij

Met het beleid voor rookvrije stadions schrijft de Pro League zich in de “Generatie Rookvrij”- campagne, die er naar streeft dat elk kind kan opgroeien in een rookvrije omgeving.

Wim Beelaert, Coördinator van de KAA Gent Foundation: “De implementatie van een rookvrij stadion vraagt een drievoudig engagement: het voorzien van infrastructuur, duidelijke communicatie en handhaving. Het vraagt wat tijd om deze drie sporen te implementeren. Maar iedereen wint er bij. We dragen bij aan de doelstellingen van Generatie Rookvrij, aan het familievriendelijke karakter van onze clubs en aan een gezonde samenleving."

Samen rookvrij. Samen voor een rookvrij stadion.