Wilfried Van Moer is ex-Jupiler Pro League speler van de week

Wilfried Van Moer is de speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek. De middenvelder won in 1966 als 2de Royal Antwerp FC-speler ooit de Gouden Schoen. Na woensdagavond is Van Moer niet meer de laatste speler van The Great Old die de schoen won. Hij wordt na 54 jaar opgevolgd door Lior Refaelov.

Van Moer begon zijn voetbalcarrière op zestienjarige leeftijd bij het toenmalige SK Beveren. De middenvelder kwam 121 keer in actie en scoorde maar liefst 56 keer. In 1963 dwongen hij en SK Beveren de promotie af naar de Derde Klasse, waar hij nog 2 seizoenen zou voetballen. In 1965 was het tijd voor een stap hogerop en trok naar Antwerp FC. Een jaar later, in 1966, werd de Kleine Generaal na een goed seizoen beloond met de eerste Gouden Schoen van zijn carrière.

De 2de en 3de Gouden Schoen volgden in 1969 en 1970. De middenvelder maakte toen het goede weer bij Standard Luik en ontpopte zich tot de patron van het middenveld. Van Moer pakte samen met Standard drie keer op een rij de titel.  

Van Moer wordt dan ook gezien als een van de meest succesvolste spelers die ons land gekend heeft. Samen met Jan Ceulemans is hij de enige die er tot nu toe in slaagde om 3 keer de Gouden Schoen te winnen. Enkel Paul Van Himst won er meer (4).