Younited Pro League op recordkoers

Het startschot voor de jaarlijkse Kerstactie van de Pro League is gegeven. Afgelopen weekend werd de Proximus League tot Younited Pro League omgedoopt. Tijdens de kerstperiode kunnen de supporters van alle Pro League clubs-bieden op de shirts van hun favoriete spelers en andere unieke ervaringen. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. Vandaag werd al de kaap van 70.000 euro bereikt.

Tijdens de kerstperiode veilt de Pro League de shirts van al haar spelers en andere unieke items ten voordele van haar sociale partner Younited Belgium. De organisatie - die vroeger de naam Belgian Homeless Cup droeg - maakt gebruik van voetbal om de meest kwetsbaren in de samenleving opnieuw deel te maken van de lokale gemeenschap.

Op dag 4 van onze veiling werd al het bedrag van 70.000 euro bijeengehaald. Het populairste shirt is op dit moment het shirt van de Pro League Profvoetballer het Jaar, Hans Vanaken (Club Brugge). Op zijn shirt werd al 750 euro geboden. In zijn kielzog volgt ploegmaat Simon Mignolet. Zijn shirt is op dit moment 749 euro waard. De top 5 kleurt naast blauw-zwart ook nog paars- en rood-wit, dankzij Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Didier Lamkel Zé (Antwerp FC) en Marko Kana (RSC Anderlecht). Verder vinden we in de top 10 ook nog Sander Berge (KRC Genk) en Jonathan David (KAA Gent) terug.

De shirts zullen komende kerstspeeldag (26 & 27 december) worden gedragen door de Jupiler Pro League-spelers. De Jupiler Pro League zal dan ook de naam Younited Pro League dragen, net als de Proximus League afgelopen speeldag. Het populairste shirt uit de Proximus League is momenteel dat van Raphael Holzhauser (Beerschot VA), gevolgd door topschutter Thomas Henry (OH Leuven) en Mike Vanhamel (Beerschot VA).

Naast de shirts kan ook op verschillende andere items geboden worden, zoals VIP-tickets voor het Pro League Gala en het shirt van Rode Duivel en ex-Standard de Liège-speler Axel Witsel. Peter Vandenbempt, Filip Joos, Frank Raes, Wesley Sonck en Arnar Vidarsson kondigden gisteren hun bijdrage aan de Kerstactie aan tijdens Extra Time. Een wedstrijd volgen in het spoor van radiocommentator Peter Vandenbempt of een wedstrijd golf met Wesley Sonck zijn gegeerde ervaringen. Deze ochtend ging de dag met Peter Vandenbempt zelfs al over de kaap van 1250 euro.

De veiling voor de shirts uit de Proximus League loopt af op 27 december om 21 uur.

Bieden op het favoriete shirt van je speler uit de Jupiler Pro League en de unieke specials kan nog tot maandag 30 december, 21 uur, via deze link!

Een overzicht van de populairste truitjes:
Hans Vanaken (Club Brugge) 750
Simon Mignolet (Club Brugge) 749
Vincent Kompany (RSC Anderlecht) 725
Didier Lamkel Zé (Royal Antwerp FC) 675
Marco Kana (RSC Anderlecht) 625
Jeremy Doku (RSC Anderlecht) 600
Hendrik van Crombrugge (RSC Anderlecht) 539
Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC) 525
Sander Berge (KRC Genk) 500
Jonathan David (KAA Gent) 400

Gerelateerde artikels