Zaak Selemani: reactie Pro League

De Pro League nam kennis van de uitspraak van de arbeidsrechtbank in de zaak tussen R. Union SG en haar voormalige speler Faïz Selemani. “Met haar uitspraak bevestigt de arbeidsrechtbank het belang van het arbeidscontract en de procedures voor het professionele voetbal”, reageert de Pro League tevreden.

R. Union SG stapte in 2019 naar de arbeidsrechtbank nadat Faiz Selemani eenzijdig zijn contract verbrak om zo een overgang te forceren. De Pro League ondersteunde de club in haar demarche en deelde haar bezorgdheden. 

Het contract tussen een speler en zijn club en de afspraken die dit met zich meebrengt, zijn een hoeksteen van het profvoetbal. Inkomsten van transfers zijn een essentieel onderdeel van het economisch model van ons professionele voetbal. Praktijken zoals degene opgezet door de speler en zijn entourage brengen dit model in gevaar. We zijn dan ook opgelucht met de uitspraak van de arbeidsrechtbank die de speler en zijn entourage terechtwijst en het belang van het arbeidscontract en de verbintenissen die er mee samengaan bevestigt.