Zestiende finales: speelschema en uitzendingen

© SES

Wie volgt KAA Gent op als winnaar van de Croky Cup? Vanaf 8 november 2022 barst de strijd helemaal los, want dan stromen ook alle profclubs in. In de zestiende finales ontmoeten de Jupiler Pro League-teams doorgaans een kleinere ploeg, uit de nationale (amateur)reeksen of uit de Challenger Pro League. Dat levert altijd boeiende affiches op, waarbij David het probeert te winnen van Goliath.

Het pad richting finale op de Heizel ligt vol verraderlijke uitdagingen. Het cliché luidt dat de Croky Cup de ‘kortste weg naar Europa’ is, maar allerminst de makkelijkste. Al in de zestiende finales wacht de Jupiler Pro League-clubs een lastige taak om zich bij de laatste zestien te scharen.

De kleinere teams hebben namelijk het thuisvoordeel en spelen gesteund door hun achterban met het mes tussen de tanden om de scalp te veroveren van de grotere, professionele opponent. Voor de Challenger Pro League-clubs is het een uitgelezen kans om zich te meten met de grote broer uit de Jupiler Pro League.

Het speelschema voor de zestiende finales is als volgt:

Live uitzendingen

Van de zestiende finales in de Croky Cup worden drie wedstrijden live uitgezonden door de rechtenhouders. Dinsdagavond kan je op de Franstalige zender RTL-TVI de wedstrijd FCV Dender EH - Standard de Liège bekijken, een krachtmeting tussen de nieuwkomer in de Challenger Pro League en de herboren Rouches onder leiding van Ronny Deila.

Op woensdagavond zendt VTM de affiche Patro Eisden Maasmechelen - Club Brugge uit. Trainer Stijn Stijnen doet met zijn Limburgse amateurploeg mee voor de titel in eerste nationale en neemt het straks op tegen de ploeg waar hij jaren in doel stond, achttienvoudig landskampioen Club Brugge.

Donderdagavond kan je de bekermatch tussen Lierse K en RSC Anderlecht volgen op de kanalen van Sporza (VRT) en RTL-TVI. Op het Lisp geloven ze vurig in een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Kunnen ze die ambitie kracht bijzetten door Paars-Wit uit de Croky Cup te kegelen?

Hoeveel ploegen uit de Jupiler Pro League worden uitgeschakeld in de 16de finales?

Je moet aangemeld zijn om te kunnen stemmen op deze poll.

Aanmelden