Partners

Samen dichterbij voetbal, ook met de partners. 

Naming partners

Official partners

Broadcasting partners

Cup betting partner

eSports partners

Licensing partners

AB Inbev - Jupiler 

Al meer dan 25 jaar zijn het bekendste biermerk van België en de Pro League een sterke tandem. Samen ondersteunen ze de meest populaire sport van het land: voetbal! Jupiler geeft niet alleen zijn naam aan het beste kampioenschap van België, maar staat ook garant voor traditie, teamgeest en plezier in een verantwoorde sport.

Dichter bij elkaar voetbal: op de tribune, thuis of in het café.

Eleven Sports

De Belgische voetbalfan beleeft dankzij het partnership tussen de Pro League en Eleven Sports het Belgisch voetbal intenser dan ooit. “The Home of Belgian Football”, waar je alle wedstrijden en extra content kan zien. #Forthefans

bwin

bwin is sinds augustus 2020 de nieuwe betting partner van de Pro League en Eleven Sports. De overeenkomst tussen de drie partijen is een 360° partnership met een aanwezigheid van bwin op alle platformen van de Pro League en Eleven. bwin is zo de exclusieve betting partner van de Jupiler Pro League, 1B Pro League en de Supercup.

Via de ‘Bet and Watch’ toepassing zullen klanten van bwin de wedstrijden van de Jupiler Pro League via streaming kunnen volgen.

bwin, de Pro League en Eleven Sports, zullen binnen dit partnership inzetten op een integraal beleid van preventie, de bescherming van de spelers en de integriteit van het voetbal in zijn geheel.”

Proximus

Proximus verlengde zijn engagement als naming partner van de Proximus ePro League voor de komende 5 seizoenen. “Daarenboven werken we actief samen met Eleven Sports en de Pro League om de spelers nog meer in de kijker te zetten en zorgen we ervoor dat onze klanten op al onze platformen kennis kunnen maken met eSports. Op die manier willen we ook de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling van eSports in België.” Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer at Proximus

EA Sports

Alle ploegen uit de Jupiler Pro League zijn beschikbaar in EA Sports FIFA ™. Neem de touwtjes in handen bij je favoriete Jupiler Pro League club. Wie weet kan jij als coach de kampioensbeker de lucht in steken?

Konami

Neem de controle van één van de ploegen uit de Jupiler Pro League of de 1B Pro League. De teams uit beide competities zijn immers beschikbaar in ePES. Versla de anderen en kroon je favoriete Belgische profploeg van 1A of 1B.

Panini

Panini-albums zijn onlosmakelijk verbonden met het Belgische voetbal. De traditie van de stickers geven voetbalfans van generatie op generatie door. Samen met haar oudste partner, wil de Pro League elke voetbalfan bekoren. Verzamel ook jij Panini-stickers van je favoriete club?

Sorare

Het innovatieve inzicht dat voetbalverzamelaars ook in de digitale wereld spelerskaarten op een veilige manier willen verzamelen en uitwisselen, staat centraal bij Sorare. Sorare bouwde daarom een online markt uit, gebaseerd op de blockchain technologie, waar gebruikers digitale, officieel gelicentieerde verzamelkaarten van spelers kunnen uitwisselen. Meer dan 40.000 gebruikers van het platform kunnen intussen de Jupiler Pro League spelerskaarten verzamelen. 

OSM

Elke voetbalfan is ook een voetbalcoach. Wil jij nog verder gaan bij het geven van aanwijzingen aan je ploeg en het bedenken van de juiste tactiek en opstelling? Coach online je favoriete ploeg met OSM. Word virtueel kampioen van België.

Score! Hero 2

Score! Hero 2 is het vervolg op de originele hit: Score! Hero. Het originele spel is al meer dan 5 jaar een vaste waarde op de mobiele gamesmarkt, met meer dan 300 miljoen downloads over de hele wereld en miljoenen die het spel nog steeds elke dag spelen.

Score! Hero 2 bouwt voort op het origineel met een groot aantal verbeteringen, waarvoor licenties met de allerbeste competities in Europa zijn afgesloten.  De samenwerking met de Pro League, die alle teams in de Jupiler Pro League ‘20/’21 en de daaropvolgende twee seizoenen omvat, is een van de belangrijkste pijlers van het nieuwe spel.

Audi

Audi België is de nieuwe esportspartner van de Pro League en Eleven Sports. Het automerk met de vier ringen is in ons land reeds enkele jaren actief in esports. Als pionier in esportsondersteuning wil het haar visibiliteit in de Belgische esports scene nog versterken met een prominente rol in het esportsproject van Eleven Sports en de Pro League, zowel bij de live wedstrijden als bij de magazines over de ‘Pro League eCup powered by Eleven Sports’ en de Proximus ePro League. De content die dit partnership zal opleveren, zal Audi ook inzetten op haar communicatiekanalen en zo de relatie met bestaande en nieuwe esportsfans in haar klantenbestand te versterken.

Toro

De perfecte grasmat voor perfect voetbal; het doel van elke club. TORO, de specialist op het vlak van grasmaaiers, sproeisystemen en andere materialen voor het onderhoud van grasvelden en tuinen, steunt daarom de clubs bij investeringen in de kwaliteit van hun terreinen. Het groundsmen-klassement van de Pro League zet de schijnwerpers op zij die dag na dag, ook wanneer de schijnwerpers niet branden, zorg dragen van de belangrijkste grasmatten in ons voetbal.

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini
  • OSM
  • Toro
  • Score! Hero 2