Samen voor diversiteit

“Voetbal een feest” is één van de meest bekende slogans uit onze moderne voetbal- geschiedenis. Onze sport brengt wekelijks duizenden mensen samen, van de kleinste pleintjes tot de grootste tribunes. Zij delen allemaal dezelfde passie.

Die passie heeft soms echter ook een schaduwzijde, wanneer supporteren voor de eigen ploeg ontaardt in negatieve, zelfs kwetsende & discriminerende uitlatingen tegenover de tegenstander. Zowel het profvoetbal, de lagere reeksen maar ook het jeugdvoetbal worden bij momenten geconfronteerd met incidenten van verbaal geweld, gericht aan zowel individuen (spelers op het terrein en officials) als gemeenschappen. Dergelijke incidenten staan haaks op de geest van de sport en de waarden en beleving die de Pro League en het ganse Belgische voetbal uitdragen: elke speler, official en supporter moet zich welkom voelen op en rond de wedstrijden.

        Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

        Social cookies toelaten